Política
El president de Catalunya
Foto: El president de Catalunya | Europa Press
Congrés dels Diputats

La missió Pegasus de l'Eurocambra es trobarà dimarts amb Aragonès al Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
El president de Catalunya
Foto: El president de Catalunya | Europa Press

"Ha costat una barbaritat posar-li data", així de contundents s'han expressat fonts al Grup dels Verds a l'Eurocambra en parlar de la visita de la Comissió Pegasus al Congrés dels Diputats. Tot i les dificultats, ja comencen a aflorar concrecions: el president Pere Aragonès hi participarà en qualitat de víctima.

Al detall: Tal com ha pogut confirmar Principal, Aragonès participarà en una trobada de víctimes institucionals amb la Comissió Pegasus al Congrés, on també hi serà la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, i l'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Margall.

Les dificultats: La majoria europarlamentària que suma el PP, el PSOE i l'extrema dreta ha posat tot els bastons a les rodes possibles per tombar la missió i silenciar l'escàndol de l'espionatge.

  • A més, que coincideixi la visita en dilluns 20 (festiu) i dimarts 21 (Moció de censura de Vox) ha donat més força a aquesta majoria espanyolista en voler silenciar la visita europea.

L'agenda: Dilluns 20 la programació començarà a les 14h amb una reunió de la comissió Pegasus amb Amnistia Internacional i Internacional Human Rights. A les 15h es reunirà amb el comitè Pegasus del Parlament, a les 16h hi ha prevista una trobada amb la líder del CNI, després una reunió amb la coordinadora nacional contra la criminalitat informàtica, Elvira Tejada de la Fuente i, finalment, una trobada amb periodistes.

  • Dimarts 21 s'iniciarà amb una reunió amb víctimes d'espionatge del govern espanyol, després una trobada amb membres del Congrés, una reunió amb el Defensor del Poble, una altra trobada amb el CNI. I a les 15h serà el torn per les víctimes institucionals, on hi haurà Aragonès. Després ho seguirà una trobada amb jutges i finalment es farà una conferència de premsa.
Categoria: Política