Política
El candidat d'ERC a Barcelona
Foto: El candidat d'ERC a Barcelona | ERC
Eleccions municipals

ERC formalitza el compromís d'aïllar Vox, PP i Ciutadans als ajuntaments

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat d'ERC a Barcelona
Foto: El candidat d'ERC a Barcelona | ERC

Esquerra Republicana ha formalitzat el seu compromís d'aïllar i "no normalitzar" la presència de Vox, PP i Cs als ajuntaments dels municipis de Catalunya.

Per què és important? Els republicans han firmat un document on posen en negre sobre blanc el seu compromís antifeixista per "la bona convivència dels municipis".

Qui ha participat? Ho han exposat en una roda de premsa encapçalada per la portaveu republicana, Marta Vilalta, la diputada d'ERC Najat Driouech i l'alcaldable del partit a Barcelona, Ernest Maragall. També ha comptat amb la participació dels candidats d'ERC a l'alcaldia d'Hospitalet, Jaume Graells, el de Cornellà, Raquel Albiol, de Mataró, Pim Camprubí, i de Viladecans, Bàrbara Lligadas.

En profunditat: Els republicans s'han posat diversos compromisos "antifeixistes" com "reforçar el discurs d'inclusió", "no legitimar l'acció política de l'extrema dreta", "rebutjar la violència verbal, física o psicològica", "treballar conjuntament per donar resposta als discursos d'odi" o "vetllar perquè les eleccions municipals siguin espais lliures de discriminació".

Al detall: Tot i això, també han signat dos compromisos en clau política municipal. I és que Esquerra ha segellat la seva voluntat d'aïllar l'extrema dreta dels hemicicles municipals en dos compromisos:

  • No acceptar els vots de cap força que "promogui els discursos feixistes" per guanyar l'alcaldia i "no normalitzar" la seva presència al ple "ni votar" les seves propostes i mocions. 

Què han dit? El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha emplaçat a les altres formacions a també comprometre's en l'aïllament de formacions d'extrema dreta com Vox.

  • "ERC no acceptarem cap vot de l'extrema dreta per guanyar l'alcaldia. Ho signem. Què farà la resta?", ha preguntat.

 

Categoria: Política
Etiquetes: Eleccions ERC