Política
El president espanyol
Foto: El president espanyol | Eduardo Parra / Europa Press
Espionatge

ERC, Junts, CUP, Òmnium i ANC denuncien boicot a la missió Pegasus de l'Eurocambra

Temps de lectura: 2 minuts
El president espanyol
Foto: El president espanyol | Eduardo Parra / Europa Press

La missió de l'Europarlament a Madrid per l'espionatge amb Pegasus està sent boicotejada. Així ho han denunciat ERC, Junts, CUP, Òmnium Cultural i l'ANC, davant del Comitè d'Investigació de l'espionatge que ha impulsat el Parlament Europeu.

Per què és important? L'independentisme ha urgit al comitè Pegasus a tirar endavant la missió i a incloure una representació "transversal" de les víctimes del Catalangate.

En profunditat: La missió de l'Eurocambra sobre l'afer Pegasus visitarà Madrid el dilluns 20 i el dimarts 21 d'aquest mes. Aquestes dates, després que l'independentisme batalli al Parlament Europeu, han coincidit en dilluns festiu a la comunitat madrilenya i dimarts amb la moció de censura de Vox.

  • En aquest sentit, els partits i entitats independentistes han criticat que el govern espanyol i en concret, PP, PSOE i l'extrema dreta han intentat "boicotejar" i torpedejar la visita perquè es dilueixi en el calendari.
  • També han denunciat que PP, PSOE, Cs i Vox han intentat "eliminar" el Catalangate de l'agenda i del focus de la missió europarlamentària.

Independentime denuncia boicot a la missió Pegasus by Redacció Principal on Scribd

Al detall: En un comunicat conjunt i transversal han assenyalat que la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha refusat atendre la missió europarlamentària perquè li coincideix amb la moció de censura de Vox. A més han remarcat que el Parlament de Catalunya és l'única institució a Espanya que ha iniciat un procés d'investigació per l'afer Pegasus.

A més: També han convidat al Comitè europeu de Pegasus a visitar Barcelona per reunir-se amb les víctimes el Catalangate i amb la Comissió del Parlament encarregada d'investigar l'afer.

Categoria: Política