Política
El president de la Generalitat a l'Argentina
Foto: El president de la Generalitat a l'Argentina | ACN
Acció Exterior

Aragonès signa un "acord d'entesa" amb la província de Buenos Aires

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat a l'Argentina
Foto: El president de la Generalitat a l'Argentina | ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha signat un "acord d'entesa" entre els governs de Catalunya i de la província de Buenos Aires.

Per què és important? L'acord busca aprofundir la col·laboració i estrènyer llaços entre els dos territoris en àmbits d'interès mutu.

  • Així, l'objectiu és assentar les bases i donar un marc institucional a la cooperació entre els dos governs que permeti crear una "relació estable i duradora".

En profunditat: Aragonès i el governador de la regió, Axel Kicillof, han firmat el document aquest dijous a la tarda (hora catalana), i després han mantingut una reunió, on també hi ha participat la consellera d'Exteriors, Meritxell Serret.

  • L'acord signat avui al matí (hora argentina) preveu col·laboracions en els àmbits d'afers socials i culturals; educació, formació professional i formació en seguretat pública; perspectiva de gènere en afers i serveis socials i de seguretat; Agenda 2030, nova agenda urbana, ciutats intel·ligents, gestió de residus i desenvolupament sostenible; transparència i participació.

A més: També inclou les àrees de transports i infraestructures; economia del coneixement, digitalització i industria 4.0; petites i mitjanes empreses i cooperatives; salut, biotecnologia mèdica, biomedicina i gestió d’emergències mediques; producció i abastiment d’aliments, genètica animal, genètica vegetal i agroecologia; ciència, tecnologia, recerca i innovació i altres temes d'interès mutu.

D'altra banda: Els equips dels dos governs treballen des de la passada legislatura catalana per concretar aquest acord que avui s'ha escenificat, i que farà de paraigües per engegar projectes futurs i un pla de treball conjunt.

  • Es preveu, a més, la creació d’un Comitè Mixt com a espai de cooperació permanent, que es reunirà cada dos anys. L’acord té una validesa de 4 anys i es renovarà automàticament per períodes de 2 anys, amb un màxim de 4.
Categoria: Política