Política
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | David Zorrakino / Europa Press
Parlament de Catalunya

Junts valora renunciar a la presidència del Parlament si Borràs és inhabilitada

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | David Zorrakino / Europa Press

La presidència del Parlament segueix a l'espera de la sentència a Laura Borràs. Tot i això, hi ha moviments a la cambra per avançar el debat de què passarà si la dirigent de Junts acaba inhabilitada. Junts ara valora renunciar a la presidència si Borràs és condemnada, com a forma de protesta

Al detall: Aurora Madaula, molt propera a Borràs i presidenta segona de la Mesa del Parlament, ha obert la porta a renunciar a la presidència de la institució si Laura Borràs és finalment inhabilitada.

  • Aquesta proposta respondria a la voluntat de PSC, ERC, CUP i Comuns d'accelerar el relleu de la presidència de la cambra, i del malestar d'aquests moviments a l'entorn de Borràs.

Què ha dit? En declaracions a 'L'Hemicicle' de Catalunya Informació, Madaula ha parlat sobre l'afer que afecta la presidència del Parlament i a Borràs.

  • La presidenta segona de la Mesa ha valorat que Junts renunciï a la presidència si Borràs és inhabilitada: "Seria una opció com a senyal de protesta per denunciar aquesta persecució política i que hi ha un ús partidista de la cambra"
  • No obstant això, la diputada de Junts s'ha mostrat convençuda que Borràs serà absolta i ha demanat a la Mesa que "garanteixi els drets fonamentals" i esperi una sentència ferma per prendre decisions.

D'altra banda: Madaula, que és presidenta segona de la Mesa, s'ha descartat per al càrrec de presidenta del Parlament.

  • "Per a mi seria molt incòmode", ha reconegut la diputada de Junts, que és molt propera a la presidenta de Junts.

Context: Borràs està esperant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el seu cas al capdavant de l'Institució de les Lletres Catalanes. És acusada de prevaricació i falsedat documental i s'enfronta a sis anys de presó i vint-i-u d'inhabilitació.

  • De moment, està suspesa del seu càrrec de presidenta de la cambra, a instàncies del que dicti el tribunal.
Categoria: Política
Etiquetes: Junts Laura Borràs