Política
La nova vicepresidenta de l'ANC
Foto: La nova vicepresidenta de l'ANC | Núria Marín
Assemblea

Núria Marín, nova vicepresidenta de l'ANC: s'imposa el corrent oficialista

Temps de lectura: 1 minut
La nova vicepresidenta de l'ANC
Foto: La nova vicepresidenta de l'ANC | Núria Marín

El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha votat Núria Marín, del corrent oficialista, com a nova vicepresidenta de l'entitat, segons ha pogut saber Principal.

Per què és important? El corrent oficialista, a favor de la llista cívica, s'ha imposat sobre el corrent dissident. Les dues posicions amb més pes de l'entitat, la presidència i la vicepresidència, ara estaran controlades pels oficialistes.

En profunditat: La lleidatana ha recollit el vot favorable de més de dues terceres parts del plenari del secretariat. És a dir, més de 31 dels 48 secretaris nacionals.

  • Per tant, han quedat descartades les candidatures de Jordi Vilanova, del corrent dissident o dimissionari, i Josep Selga, més moderat.

La votació: El plenari ha votat en primera instància Núria Marín, on també han estat votats Josep Vilanova i Josep Selga. En la segona volta, Selga ha decidit retirar-se. En aquesta segona instància, Marín s'ha imposat per 34 vots i Vilanova tan sols ha recollit 14 avals.

En profunditat: La nova vicepresidenta ha assegurat que durant el seu mandat vol fomentar el debat intern en l'entitat i donar-li més pesa a les bases. A més, ha argumentat que el seu activisme independentista li serà de gran ajuda per la nova etapa que enceta.

  • Marín va ser militant activa d'Esquerra des del 1989 al 2019, va arribar a ser regidora a Lleida capital durant el 2015 fins al 2019, fins que va abandonar el partit per discrepàncies ideològiques en l'estratègia independentista.
Categoria: Política
Etiquetes: ANC Independentisme