Política
Pablo Casado
Foto: Pablo Casado | Nacho Valverde/ Europa Press
Català

Pablo Casado declara avui per injúries sobre el català a l'escola: què va dir?

Temps de lectura: 1 minut
Pablo Casado
Foto: Pablo Casado | Nacho Valverde/ Europa Press

L'expresident del PP Pablo Casado declara avui al jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona per un delicte d'odi, injúries i calúmnies per les seves declaracions sobre el català a l'escola. 

D'on venim? La Generalitat va denunciar-lo després d'un míting el desembre de 2021 on Casado va assegurar que els professors tenien instruccions de no deixar anar al bany als nens que parlaven en castellà. 

  • A més, l'expolític va arribar a afirmar que durant el pati hi havia nens que omplien de pedres les motxilles dels menors que parlaven castellà.
  • Ho va dir després de la sentència que obligava a Catalunya a impartir el 25% de les classes en castellà.

Què en sabem? L'expresident del partit conservador declararà des de Madrid per videoconferència d'aplaçar la seva declaració per la impossibilitat de contactar amb ell. 

  • Casado havia de declarar el 30 de gener, però es va posposar perquè la citació va ser enviada a la seu del Partit Popular, on la formació va contestar que no tenia despatx i que no sabien com podien contactar amb ell.

Què diuen? La Generalitat va presentar una querella contra l'exdiputat al Tribunal Suprem (era aforat) perquè entenia que les seves paraules són un "atac" contra el sistema educatiu català

Categoria: Política
Etiquetes: PP Generalitat