Política
Marta Vilalta, portaveu d'ERC, aquest dilluns 20 de març a Madrid
Foto: Marta Vilalta, portaveu d'ERC, aquest dilluns 20 de març a Madrid | Roger Pi de Cabanyes / ACN
Espionatge

ERC nega a Junts que faci un ús partidista de la comissió europea de Pegasus

Temps de lectura: 2 minuts
Marta Vilalta, portaveu d'ERC, aquest dilluns 20 de març a Madrid
Foto: Marta Vilalta, portaveu d'ERC, aquest dilluns 20 de març a Madrid | Roger Pi de Cabanyes / ACN

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha negat que la missió de l'Eurocambra que visita aquest dilluns i dimarts Madrid es reuneixi només amb víctimes d'ERC que han patit espionatge amb el software Pegasus.

Per què és important? Un comitè europeu ha arribat a Madrid per investigar el Catalangate, l'espionatge del CNI a més de 60 líders independentistes, com el president Pere Aragonès i els expresidents Artur Mas, Quim Torra i Carles Puigdemont.

En detall:

  • La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha criticat que el comitè s'hagi reunit en representació de les víctimes només amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, i el regidor a l'Ajuntament de Barcelona i exeurodiputat Ernest Maragall, tots tres d'ERC.
  • També el portaveu Josep Rius ha assegurat a TV3 que els republicans han fet "un ús partidista" de la comissió d'investigació: "Només es veuran amb tres víctimes de 60, les tres d'ERC".
  • Davant d'aquestes declaracions, la portaveu republicana Marta Vilalta ha assegurat que l'independentisme té "l'oportunitat de comparèixer conjuntament" davant els eurodiputats.

Què diu?

  • "Ens agradaria que hi hagués hagut més víctimes, però reiterem que tenim l'oportunitat de comparèixer conjuntament víctimes, afectats i diputats tant de Junts com de la CUP i ERC. Tenim l'oportunitat de poder denunciar la vulneració de drets fonamentals i el bloqueig de les autoritats espanyoles", ha subratllat Marta Vilalta.
  • A més, la portaveu d'ERC ha insistit que el president de la Generalitat "representa tots els catalans" i que en les reunions amb els eurodiputats participen els membres de Junts Albert Batet i Josep Rius, així com els representants de la formació al Congrés.

D'altra banda: Vilalta també ha denunciat que el govern espanyol "obstaculitzi" la missió de l'Eurocambra per investigar l'ús de Pegasus a l'Estat. Per a la portaveu d'ERC, el fet que els eurodiputats es trobin amb el secretari d'estat d'Afers Europeus del govern espanyol, Pascual Navarro, és una mostra d'aquest "boicot" a la investigació de l'espionatge i de les "maniobres per no atendre" la delegació d'eurodiputats. 

Categoria: Política