Política
Josep Rius (Junts), Marta Vilalta (ERC) i Montserrat Vinyets (ERC)
Foto: Josep Rius (Junts), Marta Vilalta (ERC) i Montserrat Vinyets (ERC) | Nazaret Romero / ACN
Espionatge

ERC, Junts i la CUP demanen a la missió de l'Eurocambra "posar llum" al 'Catalangate'

Temps de lectura: 2 minuts
Josep Rius (Junts), Marta Vilalta (ERC) i Montserrat Vinyets (ERC)
Foto: Josep Rius (Junts), Marta Vilalta (ERC) i Montserrat Vinyets (ERC) | Nazaret Romero / ACN

ERC, Junts i CUP han reclamat aquest dilluns a la delegació d'eurodiputats del comitè de l'Eurocambra sobre Pegasus que investigui i "posi llum" al 'Catalangate'. 

Per què és important? Un comitè europeu ha arribat a Madrid per investigar el Catalangate, l'espionatge del CNI a més de 60 líders independentistes, com el president Pere Aragonès i els expresidents Artur Mas, Quim Torra i Carles Puigdemont.

A fons: En una roda de premsa conjunta després de la reunió amb la missió d'eurodiputats...

  • La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que surten "satisfets" de la trobada. "Esperem que faci allò que no fa el Congrés, que és esclarir al màxim els fets, treure el màxim de conclusions i posar les bases per a una garantia de no repetició", ha dit.
  • El portaveu de Junts, Josep Rius, ha remarcat que els eurodiputats tenen "un coneixement profund del cas". També ha carregat contra la manca de col·laboració del govern espanyol per esclarir l'espionatge, subratllant que això mostra que "no vol diàleg". 
  • La diputada de la CUP Montserrat Vinyets ha demanat a la missió d'eurodiputats "prendre nota" del "boicot" del govern espanyol a la missió. Ha criticat que PSOE i PP hagin intentat treure "rellevància" a la missió de l'Eurocambra i que en les reunions no participin ni Òmnium ni l'ANC. "No tenim cap garantia que l'estat no continua espiant, ha lamentat.

Tanmateix: Rius ha tornat a criticar que cap membre de Junts es reuneixi amb els eurodiputats com a víctima. Aquesta polèmica esquitxa la jornada, encara que ERC hagi negat fer un ús partidista de la missió europea.

Categoria: Política
Etiquetes: Pegasus ERC Junts CUP