Política
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Europa Press
Parlament

La mesa del Parlament fa el primer pas per suprimir la pensió dels expresidents

Temps de lectura: 1 minut
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Europa Press

La mesa del Parlament ha admès a tràmit la proposició de llei per modificar les pensions dels expresidents de la cambra i la paga als excaps del Govern.

Per què és important? El debat sobre les pensions dels expresidents del Parlament es va iniciar a propòsit de la qual li correspon a la presidenta de la cambra suspesa, Laura Borràs, que està a l'espera de sentència acusada de prevaricació i falsedat documental.

Què en sabem? La mesa ha admès les proposicions de llei presentades pel PSC, Comuns i Ciutadans que volen eliminar les indemnitzacions per cessament i les pensions vitalícies als expresidents del Parlament.

  • Aquest és el primer pas en ferm de la institució per eliminar aquesta paga després de setmanes de debat entre passadissos. 

Què esperar? Els grups parlamentaris han reclamat que les iniciatives siguin tramitades per lectura única. En aquest sentit, l'11 d'abril, passat Setmana Santa, es fixarà quan es debatrà en ple l'eliminació de les pensions als expresidents del Parlament.

  • Si prosperés aquesta proposició de llei, Borràs es quedaria sense el seu dret a cobrar una indemnització en cas que fos condemnada pel cas de l'Institut de les Lletres Catalanes.

Situació actual: La llei concedeix als presidents del Parlament cobrar quan són destituïts una prestació del 80% del seu sou de 150.000 euros.

  • A més, tenen dret a rebre una pensió vitalícia del 60% del seu sou un cop es jubilen. Amb una única condició, que hagin exercit mínim dos anys com a presidents de la cambra.

 

 

 

 

Categoria: Política