Política
Pere Aragonès enganxant-se amb Albert Batet
Foto: Pere Aragonès enganxant-se amb Albert Batet | David Zorrakino / Europa Press
Parlament

Junts i el Govern exhibeixen la divisió de l'independentisme amb una forta enganxada

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès enganxant-se amb Albert Batet
Foto: Pere Aragonès enganxant-se amb Albert Batet | David Zorrakino / Europa Press

Junts i ERC cada cop són més lluny. I la fractura que divideix l'independentisme cada dia que passa s'exhibeix amb menys prudència. Així ho han escenificat aquest dimecres al Parlament el president parlamentari de Junts, Albert Batet, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Per què és important? Lluny de tornar a la unitat de independentisme del 2017, les formacions s'allunyen entre retrets i acusacions.

Què ha passat? Durant la Sessió de Control del Govern al Parlament, Junts i l'executiu republicà s'han disparat sense miraments.

  • El president parlamentari de Junts, Albert Batet, ha acusat el president Aragonès de fer un ús partidista de les institucions. En aquest sentit, ha enumerat un llistat de moviments que els juntaires creuen que s'han fet a l'esquena del Parlament.
  • Batet ha argumentat que amb el decret de sequera s'ha esquivat el debat parlamentari, ha acusat el president d'ordir un grup d'experts per tirar endavant l'Acord de Claredat en contra de la voluntat del Govern, entre altres retrets.
  • Aragonès, al seu torn, ha apujat l'aposta i ha assegurat que es va reunir molt abans que s'aprovés el decret de sequera i que no van aportar cap proposta.

Tensió: Quan Aragonès estava responent, la bancada de Junts ha començat a xiuxiuejar i Aragonès s'ha posat encara més dur. "Si no li agrada l'Acord de Claredat, presentin una proposta viable, no una fantasia com la del senyor Canadell", ha carregat.

  • Batet li ha fet un gest amb la mà demanant-li calma a Aragonès i reclamant-li que abaixés el to, davant de la duresa de la intervenció. El president ha suavitzat el discurs, tot i que l'ha finalitzat amb un dard a Junts: "Voluntat de parlar tota, però la necessitem per les dues parts, senyor Canadell".
Categoria: Política