Política
L'exlíder del PP, Xavier García Albiol
Foto: L'exlíder del PP, Xavier García Albiol | David Zorrakino / Europa Press
PP

Un jutjat de Badalona envia a judici Albiol per la instal·lació d'antenes il·legals

Temps de lectura: 3 minuts
L'exlíder del PP, Xavier García Albiol
Foto: L'exlíder del PP, Xavier García Albiol | David Zorrakino / Europa Press

El jutjat d'instrucció 4 de Badalona ha enviat a judici a Xavier García Albiol pel cas de les antenes de telefonia que es van instal·lar sense permís a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona, segons ha avançat La Ser.

Per què és important? La Fiscalia demana també dos anys i 10 mesos de presó per l'exlíder del PP, Xavier García Albiol, per aquests fets. Alhora demana 9.000 euros de multa, 10 anys d'inhabilitació i 17.000 euros més de responsabilitat civil.

Què diuen? Albiol ha reaccionat a l'obertura de judici oral contra ell per corrupció urbanística afirmant que "no és casualitat" que la informació surti a dos mesos de les eleccions.

  • El candidat del PP per Badalona nega els fets que se li atribueixen, és a dir, que ell coneixia la situació l'agost del 2012 -quan, assegura, estava de vacances i l'alcaldia estava delegada en una altra persona.
  • Per això ha considerat que el judici quedarà en no res i ha subratllat que no es distraurà "d'allò veritablement important", que és "provocar un canvi" a la ciutat.
  • El PSOE ha exigit a Alberto Núñez Feijóo que prengui "les mesures oportunes" davant l'obertura de judici oral.
  • Els socialistes reclamen al líder dels populars que "prediqui amb el que demana als demés" i no segueixi amb "els nivells habituals de tolerància àmplia amb la corrupció" que, a parer del PSOE, té el PP.
  • Alhora, el partit de Pedro Sánchez recorda al seu rival que, a banda del cas d'Albiol, té el president del Consell d'Eivissa imputat, l'alcaldessa de Marbella sota investigació del Senat "i amb milions d'euros de patrimoni per justificar" o l'ex ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz implicat en l'anomenada Operació Catalunya.

D'on venim? La fiscalia demana gairebé tres anys per Albiol per permetre la instal·lació de dues antenes de telefonia mòbil sense llicència a la comissaria de la Guàrdia Urbana quan era alcalde de Badalona.

  • Segons la fiscalia, el 12 juliol del 2012 Vodafone va contactar amb el director de Tecnologies de la Informació del consistori badaloní per instal·lar una antena al Turó d'en Caritg.
  • Albiol, juntament amb el gerent d'Engestur i el director d'Urbanisme del consistori, va autoritzar, sense resolució expressa per escrit, la instal·lació de l'antena en un lloc que sabien que "no era compatible urbanísticament", com era la comissaria central de la Guàrdia Urbana.

En detall: Les antenes van funcionar fins el 2018 i 2019.

  • Arran de les eleccions locals del maig d'aquell any Albiol va ser substituït per la cupaire Dolors Sabater. El nou primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Oriol Lladó, va tenir coneixement de les irregularitats, però, segons la fiscalia "no va fer res eficaç" per sancionar les il·licituds i les van seguir tolerant.
Categoria: Política