Política
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Alberto Paredes / Europa Press
Parlament de Catalunya

Borràs envia una carta institucional a Aragonès i l'acusa de "comportament indigne"

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Alberto Paredes / Europa Press

La presidenta suspesa del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs, ha enviat una carta institucional al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'acusa de tenir un "comportament indigne" durant la missió europarlamentària de Pegasus al Congrés dels Diputats.

Per què és important? Borràs ha escrit una carta, amb segell del Parlament de Catalunya, on carrega des de la seva posició de "presidenta suspesa de les funcions" contra el president de la Generalitat.

Què ha dit? La líder de Junts ha criticat Aragonès per no contraatacar  els "arguments fal·laços" de l'exministre d'Interior i eurodiputat del PP Juan Ignacio Zoido, que va justificar l'espionatge amb Pegasus a l'expresident Carles Puigdemont.

  • "Una de les primeres obligacions que us corresponen és la defensa de les institucions catalanes, entre les quals hi ha precisament la presidència de la Generalitat. Per aquest motiu us vull traslladar la profunda decepció i l'enèrgica protesta pel vostre indigne comportament", afirma en l'emissiva.

Carta de Laura Borràs a Pere Aragonès by Redacció Principal on Scribd

Context: En una intervenció durant la missió Pegasus a Madrid, Zoido va dir que els estats tenen l'obligació d'investigar organitzacions i moviments que "poden ser un perill" per a la seguretat dels ciutadans. Davant d'aquestes paraules l'independentisme va esclatar a les xarxes socials.

En profunditat: La presidenta suspesa ha carregat contra Aragonès per no rebatre les paraules de Zoido.

  • "És una actitud indigna de la responsabilitat que ocupeu, ja que doneu a entendre que potser un determinat context justifica l'espionatge a la màxima autoritat de Catalunya que, us vull recordar, estava donant compliment al mandat de la ciutadania", ha assegurat.