Política
Foto: Francisco Marco en una entrevista a Principal TV | 8tv
Operació Andorra

Marco, detectiu privat: "Qui aixecava el dit i deia independència, se l'investigava"

Temps de lectura: 3 minuts
Foto: Francisco Marco en una entrevista a Principal TV | 8tv

Francisco Marco, detectiu privat i director de l'agència Metodo 3, des de fa anys s'ha involucrat en diversos escàndols de corrupció i quan diu de "clavegueres", sap de primera mà de què parla. Marco va destapar l'Operació Andorra, i des de llavors, ha anat desgranant la informació d'una trama que implicaria la intel·ligència financera, jutges, alcaldes i narcotraficants.

L'entrevista: Marco, un gat vell en la seva relació amb els mitjans, s'asseu davant de les càmeres després de dues setmanes intenses d'intervencions a 8tv per destapar el que s'ha anomenat com Operació Andorra.

  • El detectiu privat no s'empetiteix davant de les amenaces i avança a Principal que dissabte al Fax exposarà que el president d'Andorra s'ha beneficiat de la caiguda de la Banca Privada Andorrana (BPA).

"El màxim dirigent de la policia espanyola em va dir: "Aquí qui aixeca el dit i diu independència, a aquest l'investiguem""

El detectiu privat ha narrat com el mateix Eugenio Pino, exdirector adjunt operatiu de la policia espanyola, va explicar-li com funcionava l'Operació Catalunya, que buscava trobar-li "brutícies" als polítics catalans que "aixequessin el dit i diguessin independència".

Però què és l'Operació Andorra? Marco ho explica al detall i quines implicacions té: "L'establishment andorrà va deixar caure la Banca Privada Andorrana"

El director de Metodo 3 ha assegurat que l'"establishment" d'Andorra va mirar cap a un altre costat quan la BPA va fer fallida. Mentre que la policia espanyola rebuscava en l'entitat bancària per buscar comptes de dirigents independentistes.

"La cúpula de Demòcrates per Andorra, i el govern andorrà, és qui va posar la màquina piconadora contra la BPA"

Ha acusat el partit que governa Andorra des de 2011, Demòcrates per Andorra, d'estar darrere de l'Operació Andorra i de mirar cap a un altre costat. De la mateixa manera, ha assenyalat el Partit Popular d'orquestrar l'Operació Catalunya.

 

"Estava escrivint el llibre Operació Catalunya 2". Aquesta és la resposta de Marco a per què ha destapat ara la trama corrupta que suposadament afectava Andorra.

El detectiu privat ha escrit diversos llibres sobre trames politicojudicials. Sobre l'Operació Catalunya n'ha escrit dos, i, suposadament quan estava escrivint el segon, va ser quan es va trobar amb una xarxa corrupta que implicava les altes esferes andorranes.

Marco ha assegurat que aquest dissabte al Fax de 8tv es podrà escoltar en exclusiva un àudio de Villarejo sobre l'Operació Catalunya.

El detectiu privat encara té molta informació per destapar i l'està dosificant. Marco ha assegurat que té un àudio inèdit de l'excomissari José Manuel Villarejo on aquest posa el focus en Andorra i els seus bancs.

Categoria: Política