Política
Mariano Rajoy
Foto: Mariano Rajoy | Europa Press
Espionatge

Rajoy hauria comprat l'aparell que feia servir Villarejo per espiar

Temps de lectura: 2 minuts
Mariano Rajoy
Foto: Mariano Rajoy | Europa Press

Segons una conversa de WhatsApp, l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy hauria comprat l'aparell que José Manuel Villarejo utilitzava per espiar i enregistrar converses. 

Per què és importat? Aquestes noves informacions s'extreuen de nous documents aportats a la causa Tàndem en el jutjat central d'instrucció número 6 de l’Audiència Nacional i s'han afegit a la peça separada número 7 que investiga la trama Kitchen, és a dir, l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas. 

Què en sabem? Segons avança El Món, la informació d'aquest fet es desprèn d'una conversa de WhatsApp l'any 2018 entre l'exdirector de la policia espanyola, Eugenio Pino, i qui era número dos del ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez. 

  • El comissari Villarejo hauria obtingut un programa espia, una mena de Pegasus, per poder interceptar comunicacions. 
  • L'hauria obtingut del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i que hauria estat finançat per Rajoy com a ministre de l'Interior i per l'exministre de Defensa, Federico Trillo. 

Què diuen? Entre els missatges apareix la paraula "pppk", que és el nom clau per referir-se a Villarejo. 

  • Eugenio Pino: “S'haurà de preguntar, en el seu moment, per què li van comprar una màquina a pppk per espiar a... i no la van recuperar”.
  • Francisco Martínez: "Qui li va comprar?".
  • Eugenio Pino: “M R i Federico. És el que sap Marcelino, i per això dona la llauna amb la màquina. Això és el que buscava el CNI”.

En detall: Segons l'atestat policial que recull els missatges, M R és Mariano Rajoy i Federico es refereix a l’exministre de Defensa, Federico Trillo.

Categoria: Política