Política
La portaveu de Junts, Miriam Nogueras
Foto: La portaveu de Junts, Miriam Nogueras | ACN
Pegasus

Junts ataca ERC pel cas Pegasus: "És un aliat del PSOE"

Temps de lectura: 2 minuts
La portaveu de Junts, Miriam Nogueras
Foto: La portaveu de Junts, Miriam Nogueras | ACN

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Miriam Nogueras, ha acusat ERC  ser un "aliat" del PSOE en "l'estratègia d'invisibilitzar les víctimes" de l'espionatge amb Pegasus. 

Què en sabem? La diputada independentista s'ha expressat en aquests termes sobre el seu antic soci de govern a la Generalitat en una entrevista a Vilaweb, després de la visita dels eurodiputats que investiguen el cas Catalangate, l'espionatge de més de 60 líders independentistes per part del CNI.

Què diu?: La portaveu de Junts critica la reacció que ha tingut el president de la Generalitat, Pere Aragonès, davant de la intervenció de l'eurodiputat del PP i exministre d'Interior, José Ignacio Zoido, i li ha retret que actués amb submissió. 

  • "Crec que la imatge del president de Catalunya doblegat davant Zoido és indigna.
  • "Molts membres de la comissió estan enfadats pel tractament que se'ls ha donat al Congrés"
  • Nogueras ha lamentat la suposada falta de preocupació per atendre la delegació europea

A més, la diputada assegura que ERC va acudir només durant l'últim quart d'hora o 20 minuts de la trobada amb la delegació.

  • "Fixa't en la plantada que va fer Asens. Jo no el vaig veure i vaig estar les dues hores".

En profunditat: Sobre la moció de censura fracassada de Vox, la dirigent independentista creu que ha estat una campanya gratuïta a l'extrema dreta" que va utilitzar el president Pedro Sánchez per posar una cortina de fum a la visita de la delegació europea.

Context: Al final de la visita, la delegació europea va lamentar que no s'hagués pogut reunir amb cap ministre espanyol ni membre de l'executiu de Sànchez, tal com va demanar. 

  • Jeroen Lenars, president d'aquest comitè, admetia el dimarts que el moment era "complicat" per la moció de censura de Vox, i comentava que reunir-se amb el secretari d'estat d'Afers Europeus, Pascual Navarro, era "millor que res".
Categoria: Política
Etiquetes: ERC Junts Pegasus VOX