Política
Conseller de Drets Socials
Foto: Conseller de Drets Socials | David Zorrakino / Europa Press
Parlament

Junts demana reprovar el conseller Campuzano per la promesa electoral a Santa Coloma

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
Conseller de Drets Socials
Foto: Conseller de Drets Socials | David Zorrakino / Europa Press

Junts ha registrat una moció aquest dijous on demana reprovar el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per la polèmica promesa electoral que va fer a Santa Coloma de Gramanet al costat del candidat d'ERC a la ciutat, Gabriel Rufián.

Per què és important? Podria ser el segon conseller reprovat després que el conseller d'Interior, Joan Igansi Elena, fos reprovat.

Context: Campuzano, al costat de Rufián, va prometre que es construiria una segona residència a Santa Coloma de Gramenet si ERC guanya les eleccions municipals al municipi.

  • Aquesta promesa electoral va generar una gran indignació entre les formacions de l'oposició.

En profunditat: En una atenció als mitjans, la portaveu de Junts, Mònica Sales, ha carregat contra "l'ús partidista i electoralista que ERC fa del Govern" i els ha qualificats de "sectaris".

  • Junts ha impulsat aquesta mesura perquè sosté que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha fet rectificar el conseller i perquè aquest no té previst comparèixer fins al 24 d'abril, a la comissió del seu departament.
  • "Serà més d'un mes després d'aquest anunci inacceptable i amb això el Govern també demostra l'escàs respecte que té cap al Parlament", ha reblat Sales.

Al detall: La sol·licitud s'ha introduït a través de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre l'acció institucional que ha realitzat Junts aquesta setmana.

  • El text de la moció demana la reprovació de Campuzano "per anunciar en un acte electoral de partit actuacions del Departament de Drets Socials encaminades a la construcció d'una nova residència, així com per no fer efectiva, de forma immediata, la compareixença en seu parlamentària, tot i la sol·licitud amb caràcter d'urgència aprovada per aquesta cambra".

Previsió: La moció es debatrà al proper ple del Parlament, que serà els dies 18, 19 i 20 d'abril.

Categoria: Política