Política
Pere Aragonès i Raquel Sánchez
Foto: Pere Aragonès i Raquel Sánchez | ACN
Rodalies

Aragonès torna a reclamar a l'Estat el traspàs de Rodalies

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Raquel Sánchez
Foto: Pere Aragonès i Raquel Sánchez | ACN

Rodalies no deixa mai d'estar en el centre del debat polític. Aquest divendres, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat el traspàs de Rodalies davant de la ministra de Transports, Raquel Sánchez. 

Què diu? Durant l'acte d'inauguració de les obres del carril bus d'entrada a Barcelona per la B-23, Aragonès ha assegurat que els "retards i les incidències dels darrers dies provoquen desencís en la ciutadania" que cal superar amb inversió. 

  • Per aquest motiu el president ha demanat a la ministra que el traspàs de Rodalies culmini "aviat" i que vagi "acompanyat de les inversions necessàries".
  • "Ha d'anar acompanyat d'inversions. El canvi de titularitat per si mateixa no garanteix res", ha alertat Aragonès. 

Per altra banda: La ministra ha mostrat la seva "mà estesa" per parlar de transferència de recursos "en les taules establertes", però ha tancat la porta a obrir nous espais per tractar aquesta qüestió. 

  • Sánchez ha volgut recalcar que comparteix la preocupació per la qualitat del transport públic a Catalunya.
  • "Animo el president a continuar treballant a les taules que tenim per fer avançar aquest projecte. El primer que ens toca és parlar d'aquesta gestió", ha dit Sánchez, que també ha mostrat la seva mà estesa al Govern.
  • La ministra ha recordat que la Generalitat és la responsable de la gestió del servei "des de fa molt temps" i ha titllat que el Govern encara no hagi firmat el contracte programa. 
  • Sobre la petició de compareixença d'ERC al Congrés dels Diputats pel traspàs de Rodalies i les diferències d'execució entre Catalunya i Madrid, ha dit que no coneix els termes de la petició, i ha sostingut que “no té sentit” comparar xarxes diferents.

D'on venim: La setmana passada la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va urgir per carta a la ministra culminar el traspàs de Rodalies. Aquest divendres, Aragonès ha mantingut que la Generalitat té "tota la disposició a col·laborar i arribar a acords, i amb totes les màximes exigències". 

Categoria: Política