Política
Laura Borràs, presidenta de Junts, aquest diumenge 26 de març
Foto: Laura Borràs, presidenta de Junts, aquest diumenge 26 de març | Marta Vidal / ACN
Junts

Borràs acusa ERC de voler apropiar-se de l'1-O: "No és patrimoni de ningú"

Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs, presidenta de Junts, aquest diumenge 26 de març
Foto: Laura Borràs, presidenta de Junts, aquest diumenge 26 de març | Marta Vidal / ACN

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha carregat contra ERC en acusar els republicans de tenir "massa intenció" de voler reescriure el que va passar l'1-O del 2017, després d'unes declaracions de la secretària general Marta Rovira.

Què diu? En el marc del congrés nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que s'ha celebrat aquest diumenge a Calella (Maresme), Borràs ha dit...

  • "L'1-O no és patrimoni de ningú, que ningú es pensi que el pot desacreditar o fer malbé", ha reivindicat la líder del partit.
  • Borràs ha defensat que el referèndum va ser un exercici "d'autodeterminació sense precedents": "Encara que alguns diguin que va ser simbòlic i sense legitimitat interna o externa, nosaltres sabem que va ser de debò".
  • La presidenta de Junts també s'ha referit a la taula de diàleg entre el Govern i l'executiu espanyol i ha assegurat que els resultats d'aquesta "brillen per la seva absència".

A més: Sobre el moviment independentista, Borràs ha admès que, cinc anys després de l'-1-O, està "empantanegat".

  • "S'han acumulat errors", ha assegurat la líder de Junts. En aquest sentit, ha instat els membres de la JNC a lluitar "contra els discursos de la no implicació".

Context: Marta Rovira, secretària general d'ERC, s'ha referit recentment al referèndum i ha negat que el partit hagi canviat d'estratègia arran de la repressió de l'1 d'octubre.

  • "L'estratègia és la mateixa i l'objectiu és el mateix: aconseguir la República Catalana", ha sentenciat la secretària general d'ERC.
  • "El que hem fet és digerir l'1-O i veure en què som forts, però també què cal corregir", ha apuntat Rovira. "No ens en vam sortir, és evident. No vam saber superar l'ofensiva de l'Estat, no vam tenir prou legitimitat interna i tampoc prou legitimitat internacional", ha enumerat la secretària general d'ERC.

Per acabar: Borràs també s'ha referit a la comissió d'investigació del Parlament Europeu sobre el cas Pegasus i ha acusat el govern de Pere Aragonès de fer "el paper galdós".

  • "Quina mena de govern independentista es desentén dels atacs d'un exministre de l'Interior del Partit Popular que va tenir un paper l'1-O i que barroerament intenta justificar l'espionatge al president Puigdemont?", ha qüestionat la líder de Junts.