Política
El nou ministre d'Industria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez
Foto: El nou ministre d'Industria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez | EFE/ Mariscal
Govern espanyol

Canvis al govern de Pedro Sánchez: els nous ministres que substitueixen Maroto i Darias

Temps de lectura: 2 minuts
El nou ministre d'Industria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez
Foto: El nou ministre d'Industria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez | EFE/ Mariscal

Canvis en el govern espanyol. El president espanyol, Pedro Sánchez, anuncia que Héctor Gómez Hernández i José Manuel Miñones Conde formaran part del seu executiu després que les ministres Maroto i Darias renuncien al càrrec per ser candidates a les pròximes eleccions municipals.

Per què és important? La remodelació del govern espanyol es produeix a les portes de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig i d'unes probables eleccions generals a tot Espanya a finals d'aquest any. 

Què diu? El president del govern espanyol ha comparegut aquest dilluns per anunciar els canvis en el seu executiu. Héctor Gómez Hernández i José Manuel Miñones Conde seran els substituts de les actuals ministres de Sanitat i Indústria, Comerç i Turisme. 

  • Héctor Gómez Hernández substituirà a Reyes Maroto al capdavant del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Actualment, és diputat al Congrés de Diputats per Tenerife i va ser portaveu del PSOE. 

  • José Manuel Miñones Conde serà el pròxim ministre de Sanitat, substituint així a Carolina Darias. És l'actual delegat del govern espanyol a Galícia. 

En detall: Les dues ministres sortints, Reyes Maroto i Carolina Darias, seran candidates de les pròximes eleccions municipals de 28 de maig a Madrid i Las Palmas, respectivament. 

  • La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, intentarà guanyar l'alcaldia a la capital madrilenya on s'enfrontarà a l'actual alcalde popular, José Luis Marínez-Almeida, i a la candidata de Más Madrid, Rita Maestre. 
  • La ministra de Sanitat, Carolina Darias, es presentarà pels socialistes als comicis de la capital Las Palmas de Gran Canària. El passat gener del 2021, Darias va acceptar el càrrec després que el català Salvador Illa abandonés el ministeri per liderar la candidatura dels socialistes a Catalunya.