Política
El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | Europa Press
Tribunals

Turull esquiva parlar del relleu de Borràs al capdavant de Junts i del Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | Europa Press

"No estem en aquest escenari", ha esgrimit el secretari general de Junts, Jordi Turull, per esquivar parlar del relleu de Laura Borràs al capdavant de Junts i del Parlament. 

Per què és important? La presidència del Parlament i del partit està penjant d'un fil, concretament de com avanci políticament i judicialment el cas Borràs.

Què ha dit? El secretari general de Junts ha tancat files i no ha volgut dir cap paraula sobre un futur del partit i del Parlament sense Borràs.

  • "Batallarem a instàncies superiors perquè anul·lin aquesta sentència", ha dit amb contundència.
  • "No hem tingut cap debat ni executiva, però des del xat de la direcció nacional tot han sigut mostres d'afecte", ha assegurat Turull sobre la cohesió del partit amb Borràs i si la direcció li dona suport a seguir com a presidenta de la formació.
  • Sobre la presidència del Parlament ha afirmat que "activaran tots els mecanismes polítics" per aturar la Junta Electoral Central, i que no forci el relleu de Borràs. En aquest sentit, si la JEC es pronuncia, ha dit que "els organismes interns del partit" debatran que fer amb la presidència del Parlament.

Context: Vox i Ciutadans han registrat una petició on demana a la Mesa del Parlament que es retiri l'escó de diputada a l'actual presidenta de Junts. 

  • La petició, registrada pel diputat de Ciutadans i portaveu del grup, Ignacio Martín Blanco, diu que el Parlament ha de complir la LOREC, la llei electoral, i que, per tant, "s'ha de fer efectiva de forma immediata la pèrdua de la condició de diputada". 

Situació actual: ERC i la CUP han demanat a Junts que faciliti el relleu de Borràs al capdavant del Parlament. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha explicat que  el seu partit entén que de la condemna del TSJC se'n desprèn que hi ha hagut "corrupció" en l'actitud de la presidenta suspesa

Categoria: Política