Política
La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durant la seva intervenció
Foto: La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durant la seva intervenció | EFE/Quique García
Tribunals

Borràs no vol dimitir i acusa el president Aragonès de la seva situació

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durant la seva intervenció
Foto: La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durant la seva intervenció | EFE/Quique García

La presidenta de Junts, Laura Borràs, confessa estar "indignada" amb una part de l'independentisme que "utilitza els atacs de l'estat espanyol per utilitzar-ho per benefici propi" després de ser condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Per què és important? Tot apunta que Borràs perdrà la presidència de la cambra catalana, que estava a l'espera de la sentència del TSJC que li imposa 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació. 

Què diu? En una entrevista a RAC1, la presidenta suspesa del Parlament assegura que no dimitirà i assenyala al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els membres de la Mesa per "avalar la interinitat que ara exclamen, van ser ells qui la van provocar". 

  • Borràs ha dit que la sentència que l'ha condemnat presenta molts problemes i "vulnera drets humans". A més, assegura que "amb la sentència a la mà" no s'ha lucrat. 
  • La presidenta de Junts considera que la JEC intervingui al Parlament "és una barbaritat, no hauria d'haver tingut carta d'entrada". 
  • Acusa part de l'independentisme, fent referència a Esquerra, de col·laborar amb l'estat espanyol per apartar-la del capdavant del Parlament de Catalunya: "Estic indignada amb tothom que utilitza els atacs de l'estat espanyol per utilitzar-ho per benefici propi". 
  • "Avui dia la presidenta del Parlament de Catalunya es diu Laura Borràs, perquè no n'hi ha una altra. Mentre jo sigui diputada i presidenta del Parlament mantindré les meves responsabilitats, perquè el sentit institucional així ho requereix".

A més, Borràs assegura que portarà el seu cas a tribunals internacionals perquè la seva sentència ha estat "un despropòsit judicial i una persecució política". 

  • "Si cal, aniré a Europa. La justícia que busco potser la trobo fora de les fronteres de l'Estat", ha explicat. 

En detall: La líder de Junts ha confessat que no ha rebut cap missatge de suport del president de la Generalitat ni de cap membre de la Mesa del Parlament. 

  • Sí que assegura que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, d'ERC, li ha mostrat el seu suport i la seva "indignació amb una sentència desproporcionada".
  • "No estava preparada perquè l'independentisme caigués als paranys de l'Estat i ens féssim mal entre nosaltres. És evident que l'independentisme no es mereix aquest espectacle", ha dit Borràs.