Política
El líder del PSC, Salvador Illa
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa | EFE/Enric Fontcuberta
Parlament

El PSC registrarà una proposta per poder cessar Laura Borràs com a presidenta

Temps de lectura: 1 minut
El líder del PSC, Salvador Illa
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa | EFE/Enric Fontcuberta

Els socialistes registraran aquest dimarts una proposta per reformar el reglament del Parlament i així permetre el cessament de Laura Borràs com a presidenta de la cambra catalana. 

Per què és important? Borràs ha estat condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 anys d'inhabilitació, després que el TSJC consideri que ha fraccionat contractes per afavorir a un amic seu, Isaías Herreo, quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

  • Tot i la sentència, la presidenta de Junts no ha dimitit del seu càrrec com a presidenta suspesa del Parlament de Catalunya. 

Què en sabem? El líder del PSC, Salvador Illa, ha anunciat que el seu grup registrarà una proposta per reformar el Reglament del Parlament i ha reclamat "col·laboració" a la resta de grups parlamentaris per tal de "restablir la dignitat" de la cambra. 

  • Illa ha afirmat que tenen la "responsabilitat" d'acabar amb la "interinitat" al capdavant de la cambra que creu que "fa massa temps que dura".
  • El socialista ha concretat que el text fixarà en quins casos i de quina manera es pot cessar membres de la Mesa, la seva presidència i membres de les meses de comissions.
  • A més, ha demanat a la resta de grups parlamentaris que permetin una tramitació "ràpida" perquè es pugui enllestir abans que acabi l'abril.
  • "No es poden posar les institucions al servei de ningú, i ningú està per sobre de les institucions d'autogovern de Catalunya", ha remarcat.

Previsions: Els socialistes tenen previst registrar la proposta el dimarts al matí.