Política
Francisco Correa, líder de la trama Gürtel
Foto: Francisco Correa, líder de la trama Gürtel | Europa Press
Corrupció

El Suprem confirma les condemnes de la trama 'Gürtel' per la visita del Papa

Actualitzat: Dilluns, 10 d'abril de 2023. 14:07
Temps de lectura: 1 minut
Francisco Correa, líder de la trama Gürtel
Foto: Francisco Correa, líder de la trama Gürtel | Europa Press

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sentència que va dictar l'Audiència Nacional (AN) el 2020 sobre 'Gürtel' per la visita del Papa a València el juliol de 2006.

Per què és important? Es tracta d'una peça separada d'una de les trames de corrupció més rellevants a Espanya i que afecta el Partit popular (PP), pel pagament d'una xarxa d'empresaris a administracions governades pel partit.

En detall: El tribunal confirma les condemnes a 19 acusats, entre ells, el líder de la trama, Francisco Correa (13 anys i 7 mesos de presó), i el número dos Pablo Crespo (15 anys i cinc mesos).

  • La sentència va condemnar 19 dels 23 acusats per diferents delictes de prevaricació, malversació, frau a l'administració, falsedat en document oficial, blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda Pública; uns com a autors, altres com a cooperadors necessaris, i d'altres com a còmplices.

Context: La sentència va declarar provada una estructura societària creada per Correa per obtenir adjudicacions il·legals de contractes de diferents administracions i entitats públiques.

  • Entre elles, va aconseguir l'adjudicació de manera il·lícita de la prestació de serveis i subministraments necessaris per al desenvolupament de l'acte del Papa a València. Concretament, el subministrament de pantalles de vídeo, megafonia i so.

A més: Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana, va intentar agredir el líder de la trama, Francisco Correa, a la sortida d'una de les vistes judicials.

Categoria: Política