Política
Pedro Sánchez, president del govern espanyol (PSOE), al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez, president del govern espanyol (PSOE), al Congrés dels Diputats | Europa Press
Llei 'només sí és sí'

Pedro Sánchez demana perdó per les rebaixes de penes a agressors sexuals

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez, president del govern espanyol (PSOE), al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez, president del govern espanyol (PSOE), al Congrés dels Diputats | Europa Press

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, ha demanat perdó per les rebaixes de condemnes a agressors sexuals sota el paraigua de la llei del 'només sí és sí'.

Per què és important? Aquesta ha estat l'autocrítica del dirigent socialista sobre els efectes indesitjats que ha tingut la norma del Ministeri d'Igualtat. Els condemnats per delictes sexuals han recorregut les sentències en massa i els jutges n'han rebaixat un miler arreu d'Espanya. A Catalunya, el Tribunal Superior de Justícia ha rebaixat totes les que ha revisat.

Què ha dit? En una entrevista als diaris del grup Vocento, Pedro Sánchez ha assegurat que:

  • "Si cal demanar perdó a les víctimes, jo demano perdó. Cap diputat, ni dels grups parlamentaris que hagin votat en contra d'aquesta llei, estarà d'acord amb rebaixar les penes als agressors sexuals. Demano perdó a les víctimes i posarem una solució a sobre de la taula a aquests efectes indesitjables".
  • "Aquesta llei situa Espanya a l'avantguarda de la protecció de les víctimes de violència sexual en un pla integral. A més, les excarceracions no són definitives, encara poden ser recorregudes".

A més: També s'ha referit a l'acord per desbloquejar la Llei de l'habitatge, les relacions del Partit Popular (PP) i el trasllat de Ferrovial als Països Baixos.

  • Ha dit que un dels objectius de l'executiu és "convertir l'habitatge públic en un dret i no en un problema, comprometent l'administració en la construcció massiva d'habitatge públic".
  • Ha criticat el PP per "pactar el primer govern de coalició amb la ultradreta a Castella i Lleó" i per "passar del 'no' a l'abstenció a la moció de censura" de Vox contra ell.
  • Per acabar, ha retret que Ferrovial hagi pres la decisió de marxar del país "la setmana en què els espanyols comencem a fer la nostra declaració de la Renda i l'any en què estem registrant un rècord d'inversió estrangera directa. Que cadascú n'extregui les conclusions que vulgui".

Context: El Congrés es troba enmig del procés de reforma de la llei del 'només sí és sí', evidenciant les profundes discrepàncies al si de l'executiu de coalició, format pel PSOE i Unidas Podemos.