Política
La portaveu del PSC al Parlament
Foto: La portaveu del PSC al Parlament | David Zorrakino / Europa Press
Parlament de Catalunya

El PSC estudia mesures legals contra el vot telemàtic de l'exconseller Lluís Puig

Temps de lectura: 1 minut
La portaveu del PSC al Parlament
Foto: La portaveu del PSC al Parlament | David Zorrakino / Europa Press

El Partit dels Socialistes de Catalunya prendrà mesures contra el vot telemàtic de l'exconseller Lluís Puig. "És una astúcia de l'independentisme per saltar-se el Tribunal Constitucional", ha reblat la portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero.

Per què és important? El vot telemàtic de Puig s'enreda al Parlament després que PSC i Ciutadans hagin anunciat que emprendran accions contra l'acció de la Mesa de la cambra.

En profunditat: "No podem permetre una nova degradació de les institucions", ha reblat Romero, que ha assegurat que l'acceptació del vot telemàtic de Lluís Puig implica "saltar-se" el Tribunal Constitucional i el reglament del Parlament.

  • Per tot això, els socialistes "no es quedaran de braços plegats". En aquest sentit, fons al grup parlamentari han assegurat que estan "estudiant mesures", encara no hi ha concrecions, però sí que es prendran "les decisions que convingui".

Context: La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres gràcies a la majoria independentista d'ERC, Junts i CUP habilitar un mecanisme per tal que diputats com Lluís Puig puguin votar telemàticament al ple en situacions "excepcionals".

  • Davant d'aquesta decisió, el PSC i Ciutadans han presentat dos escrits de reconsideració de la mesura, a més d'amenaçar en tornar a portar-ho als tribunals.
Categoria: Política