Política
President parlamentari de Junts
Foto: President parlamentari de Junts | ACN
Parlament de Catalunya

Junts acusa el Govern d'inacció enfront de la sequera i impulsa noves mesures

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
President parlamentari de Junts
Foto: President parlamentari de Junts | ACN

La fragmentació de les majories parlamentàries ha tornat a aflorar a la cambra catalana. Junts ha denunciat "inacció" i "falta de lideratge" per part del Govern per enfrontar la sequera i ha impulsat una nova proposició de llei per lectura única amb noves mesures.

Per què és important? Durant la sessió de control al president, Batet s'ha queixat que la gestió de la sequera per part del Govern és "erràtica i plena d'incompliments".

  • Davant aquesta situació, ha anunciat una proposició de llei amb mesures per combatre la falta d'aigua.

En profunditat: La proposició de llei, que aquest dijous registrarà el grup parlamentari de Junts perquè entri al ple del maig, exigeix facilitats i garanties pels ajuntaments de Catalunya.

  • Fonts de Junts han relatat que la proposició de llei es divideix en tres blocs. El primer, màxima facilitat i agilitat pels ajuntaments, ja que ara vindrà període electoral i postelectoral. El segon, una moratòria de les sancions als ajuntaments per sobrepassar el consum d'aigua fins a l'1 de juliol.
  • I el tercer, garantir les següents inversions: 500 milions d'euros a ampliar la dessalinitzadora de Tordera i altres infraestructures que abasteixin aigua, 50 milions al món local, 50 milions al sector terciari i 50 milions a l'ALL.

Què han dit? El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha remarcat que l'executiu "no té credibilitat" i ha criticat que "no fa la feina" en l'àmbit de la sequera.

  • "El país s'hi juga molt i esperem que vostè estigui disposat a moure's i buscar consensos; però si no canvia d'actitud i no fa la feina, la farem des del Parlament", ha dit durant la sessió de control.
Categoria: Política