Política
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Ricardo Rubio / Europa Press
Polèmica

Ayuso aplaudeix la resposta del Madrid a Laporta: "Em sembla un vídeo fantàstic"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Ricardo Rubio / Europa Press

La presidenta de la Comunitat i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha qualificat de "magnífic" el vídeo amb què el Real Madrid va respondre a les acusacions del president del FC Barcelona, Joan Laporta.

Què en sabem? En el vídeo, difós a les xarxes socials del conjunt 'blanc', se li recordava a Laporta les requalificacions obtingudes pel Barcelona per part de Francisco Franco, les condecoracions que el club blaugrana li va concedir o la quantitat de títols que va guanyar en aquell període.

Què ha dit? Qui ara s'ha pronunciat sobre el vídeo ha estat Ayuso, qui ha sostingut que el succeït amb aquest equip és una "metàfora" del nacionalisme.

  • "Em sembla no només un vídeo fantàstic, sinó que crec que l'equip de comunicació i documentació del Real Madrid hauria de continuar treballant ara que està tan de moda la Memòria Històrica", ha assenyalat.
  • Per a Ayuso, això és "una metàfora de tot el que passa amb el nacionalisme" on primer es munta "un negociat", els "agafen", es fan les "víctimes", "els tornen a agafar", llavors estiren del Francomodín i quan l'hemeroteca els recorda "com són les coses" surten alguns ciutadans "negant la més gran".
  • "El nacionalisme ha aconseguit, com passa en moltes parts d'Espanya, que l'odi fabricat sigui més fort que la raó", ha subratllat.

Context: El Real Madrid es va dedicar divendres a mirar l'hemeroteca gràfica i muntar un petit vídeo amb imatges del Barça durant el règim franquista, amb una clara insinuació que el Barça va ser l'equip del règim dictatorial.

  • En el vídeo apareixen els jugadors del Barça fent la salutació feixista, tal com feien tots els equips de la lliga durant els 40 anys que es va prolongar la dictadura.
  • De fet, un dels arguments que sosté és que "el Barça va nomenar soci d'honor a Franco el 1965". Un punt que, segons el periodista Sique Rodríguez, és "fals"