Política
La consellera Tània Verge i la ministra Irene Montero, juntes a l'acte de presentació del llibre de l'advocada Carla Vall
Foto: La consellera Tània Verge i la ministra Irene Montero, juntes a l'acte de presentació del llibre de l'advocada Carla Vall | Europa Press
Feminisme

Montero i Verge coincideixen en el “retrocés” de la reforma del ‘només sí és sí’

Actualitzat: Diumenge, 23 d'abril de 2023. 10:07
Temps de lectura: 3 minuts
La consellera Tània Verge i la ministra Irene Montero, juntes a l'acte de presentació del llibre de l'advocada Carla Vall
Foto: La consellera Tània Verge i la ministra Irene Montero, juntes a l'acte de presentació del llibre de l'advocada Carla Vall | Europa Press

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la consellera de Feminismes, Tània Verge, han participat aquest dissabte 22 d'abril en un acte a Barcelona, en què han coincidit a dir que la reforma de la llei del 'només sí és sí' és "un retrocés en el dret de les dones". 

Per què és important? Mentre això es produïa, en un altre espai de la capital catalana, Yolanda Díaz i Ada Colau protagonitzaven un acte amb la formació Sumar a la ciutat. Ambdues trobades han aixecat molta expectació per la peculiaritat i el context en què s'han donat.

Què en sabem? L'acte que ha pogut comptwr amb la ministra i la consellera en persona ha estat la presentació del llibre de l'advocada penalista especialitzada en violència masclista, Carla Vall. A l'esdeveniment, celebrat a la llibreria Alibri del carrer de Balmes, també hi han assistit noms com Jaume Asens i Gerard Pisarello, de Podemos, i Ernest Maragall, d'ERC.

Què han dit?

  • Montero ha titllat d'incomprensible que el PSOE hagi firmat una reforma de la llei del 'només sí és sí' que "fa retrocedir els drets de les dones" en tornar a "l'esquema de la violència i la intimidació", tot dient que caldria haver arribat a un acord "tota la majoria feminista del Congrés".
  • La ministra també ha recordat que "al principi, sempre deien que les nostres propostes eren demagògia, i ara són drets fonamentals". A més, ha refermat la seva confiança a "la fortalesa dels acords d'investidura amb ERC i Bildu" per tirar endavant la legislatura.
  • De la mateixa manera, tant Montero com la consellera Verge han coincidit a dir que "la violència masclista és el principal problema social de seguretat" i per això han reivindicat una "ètica política feminista per una societat més digna per a les dones".

Mentrestant: BComú ha organitzat una nova trobada de la vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Un acte al Palau de Congressos en què les dues han exhibit unitat per fer oposició al "model del passat de Trias".

  • En aquest sentit, Díaz ha subratllat que el projecte de Colau és "el de l'esperança i la il·lusió", i el model dels serveis públics, els feminismes, la cultura, les escoles, les biblioteques i els drets LGTBI+. 

Context: L'última enquesta del CIS situa a la formació Sumar, per sobre d'Unidas Podemos, amb un 10,6% i un 6,7% de suport respectivament.