Política
Laura Borràs i Oriol Junqueras
Foto: Laura Borràs i Oriol Junqueras | ACN
Cas Borràs

Borràs acusa Junqueras de calumniar-la i ERC de fraccionar contractes

Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs i Oriol Junqueras
Foto: Laura Borràs i Oriol Junqueras | ACN

Laura Borràs ha carregat amb tot contra el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, per haver assegurat que la presidenta de Junts ha fraccionat contractes. L'ha acusat de calumniar-la amb "mentides" que tenen com a objectiu un "interès partidista".

Per què és important? Borràs evidencia així el gran distanciament entre els dos líders independentistes dels dos grans partits de Catalunya, Junts i ERC.

Què ha passat? En una entrevista amb EFE, Junqueras ha considerat que Borràs ha "fraccionat contractes" i ha reclamat a Junts que cessi les "baralles internes" per buscar un relleu a la presidència del Parlament.

  • A aquestes paraules, Borràs ha respost amb total contundència i ha disparat contra Esquerra i contra el mateix Junqueras. "Conselleries i ajuntaments d’ERC que sí que fraccionen", ha afirmat tot acusat de delictes vinculats a la corrupció al partit que actualment governa Catalunya en solitari.
  • Borràs no ho ha deixat aquí, sinó que ha seguit amb una segona piulada on ha elevat el to encara més. La presidenta de Junts l'ha acusat de dir mentides i d'insistir en "el tema de la corrupció" per, segons ella, simple interès partidista. "Pari de calumniar-me", ha sentenciat.

Situació actual: Ahir els lletrats de Borràs i del Parlament van presentar les al·legacions a la Junta Electoral Central per no retirar-li l'escó a la presidenta de Junts. 

  • El Parlament argumenta que la JEC no és competent per determinar aquesta decisió i que, a més a més, la sentència no és ferma i encara té recorregut i és desproporcionat. La defensa de Borràs també ha al·legat que no té competències, que la sentència encara no és ferma i que si li retiressin l'acta vulnerarien els seus drets fonamentals i la presumpció d'innocència. 
Categoria: Política