Política
El conseller d'Empresa
Foto: El conseller d'Empresa | Alberto Paredes / Europa Press
Dia del treballador

Torrent reclama "flexibilitat" a patronals i sindicats per un acord dels salaris

Temps de lectura: 1 minut
El conseller d'Empresa
Foto: El conseller d'Empresa | Alberto Paredes / Europa Press

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, reclama "flexibilitat" a patronals i sindicats per arribar a un "acord social" dels salaris que vagi més enllà de la conjuntura inflacionista actual.

Per què és important? La pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors és precisament un dels temes que més denuncien els sindicats aquest 1 de Maig. 

Al detall: En una entrevista a l'ACN, Torrent creu que cal abordar el debat dels salaris, però des de la "flexibilitat i la generositat de totes les parts", i com a part d'una discussió més àmplia que resolgui també els canvis de paradigma que provoquen l'automatització, les noves tecnologies o el canvi climàtic. 

Què ha dit? El conseller creu que cal un "gran consens" i impulsar "acords que no només siguin sectorials, sinó globals". 

  • "Proposem un nou pacte social per encarar les properes dècades amb la garantia d'apuntalar els drets laborals, no eixamplar les desigualtats i repartir la prosperitat", afirma. 
  • Un altre element que, per Torrent, cal abordar, és "la nova escala de valors i principis" relacionada amb el món laboral. "Les generacions post-millennial tenen plantejaments molt diferents als que ens hem criat amb el model industrial de la segona meitat del segle XX", avisa. 

A més: Ha assegurat que no es pot "frivolitzar" ni fer servir com a "esquer electoral" la jornada laboral de quatre dies setmanals. Torrent diu que les proves pilot sobre els quatre dies setmanals de feina són "un bon exercici" però cal ser "rigorosos".

Categoria: Política