Política
El president de la Generalitat i diputats de Junts
Foto: El president de la Generalitat i diputats de Junts | Kike Rincón / Europa Press
Parlament

ERC, Junts i PSC encaren la recta final per assolir un acord sobre la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat i diputats de Junts
Foto: El president de la Generalitat i diputats de Junts | Kike Rincón / Europa Press

Nou intent polític per resoldre l'escull de les sancions als ajuntaments que incompleixen les mesures per combatre la sequera.

D'on venim? El 22 de març el Parlament va aprovar amb els únics vots a favor d'ERC el decret llei. La setmana següent va descarrilar al Palau de la Generalitat la cimera de l'aigua per la incapacitat d'acordar quan s'apliquen les sancions als municipis incomplidors.

Situació actual: Ara Esquerra, Junts i PSC intenten trobar una fórmula sense fixar una data concreta abans de dijous, quan el ple del Parlament votarà una proposició de llei de Junts.

  • Tot plegat amb la proximitat de les eleccions del 28-M. Segons les últimes dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el 20% d'ajuntaments amb restriccions per la sequera incompleixen mesures.

Al detall: ERC, Junts i PSC seguiran en contacte durant el cap de setmana llarg per tal d'intentar arribar a un acord abans de dijous. En els últims dies hi ha hagut diverses reunions i intercanvis de documents.

  • En les negociacions també hi han participat per part del Govern el secretari general d'Acció Climàtica, David Mascort, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes.

En profunditat: Els grups van decidir convertir el decret aprovat sobre la sequera en projecte de llei per tal de fer modificacions al text. I és que el decret només va rebre els vots a favor d'ERC mentre que PSC, Junts, En Comú Podem i la CUP s'hi van abstenir enmig de crítiques.

  • Finalment, però, la negociació que sembla que té possibilitats de prosperar s'està fent a partir d'una proposició de llei de Junts tramitada per la via exprés. Es votarà aquest dijous al ple del Parlament només dues setmana després que el grup presidit per Albert Batet la registrés.

 

Categoria: Política
Etiquetes: Sequera Parlament