Política
Balcó de la Generalitat
Foto: Balcó de la Generalitat | ACN
Funcionariat

La Generalitat demana perdó pel caos a les oposicions, les primeres que externalitza

Temps de lectura: 2 minuts
Balcó de la Generalitat
Foto: Balcó de la Generalitat | ACN

La Generalitat ha assenyalat l'empresa contractada per dur a terme les oposicions d'aquest dissabte per les diverses irregularitats que s'hi han produït, com retards, cancel·lació d'exàmens i violacions de l'anonimat de les proves.

Context: El procés d'oposició per a convertir interins en funcionaris de la Generalitat, celebrat aquest dissabte a Catalunya, ha rebut denúncies d'irregularitats greus a la ciutat de Barcelona per part de sindicats i d'aspirants a cobrir les vacants que s'oferien.

Què han dit? La secretària d'Administració i Funció Pública, Alícia Correa, s'ha disculpat als examinands i ha obert la porta a repetir algunes de les proves.

  • Tot i això, ho ha condicionat a les conclusions de l'informe intern que han encarregat per saber què ha fallat. "Estem a l'espera de l'informe jurídic, que ens indiqui si hi ha alguna vulneració dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat, i d'analitzar les situacions més personals", ha dit.

Reaccions: Junts i el PSC demanaran la compareixença de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, perquè doni les explicacions sobre el caos de les proves d’oposició per ser funcionari de la Generalitat.

En profunditat: Correa ha explicat que és la primera vegada que la Generalitat externalitza aquestes proves i ha indicat que caldrà fer "una valoració jurídica de les responsabilitats contractuals" per si l'empresa, Cegos, ha comès "un incompliment molt greu i negligent de les clàusules essencials d'aquesta contractació".

  • Si és així, ha advertit, haurà d'afrontar "la reparació dels possibles perjudicis ocasionats". Tot i això, ha justificat l'aposta per una externalització pel "volum molt important" de candidats i la falta de personal de Funció Pública.
Categoria: Política