Política
La consellera de Presidència
Foto: La consellera de Presidència | Europa Press
Parlament de Catalunya

Vilagrà compareixerà al Parlament pel desgavell a les oposicions a la Generalitat

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera de Presidència
Foto: La consellera de Presidència | Europa Press

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, compareixerà voluntàriament al Parlament per donar explicacions per les irregularitats a les oposicions.

Per què és important? El Govern ha obert la porta a repetir "en el menor temps possible" els exàmens on es puguin constatar més irregularitats.

Què ha passat? Dissabte, 13.5891 persones estaven convocades a les proves, però segons van denunciar diversos sindicats, hi va haver retards, es van arribar a cancel·lar exàmens i es va violar l'anonimat dels exàmens.

  • Per això la consellera ha dit que on hi va haver "anomalies importants" probablement s'haurà de repetir la prova, i ha dit que se separarà d'aquells exàmens en que sí que es van desenvolupar amb normalitat.

Al detall: Vilagrà ho farà en comissió parlamentària i a petició pròpia tot i que els dos principals grups, el PSC-Units i JxCat, ja havien anunciat que li ho demanaran pel "caos" i el "desgavell" a les proves.

  • A més, el Govern obrirà una "bústia" per rebre les incidències dels examinands. Vilagrà, que s'ha reunit aquest matí amb els sindicats per analitzar la situació, ha advertit que l'executiu no assumirà el cost del contracte de l'empresa externa pels "incompliments flagrants".

Què ha dit? La consellera de la Presidència ha dit que es va optar per subcontractar el servei a una empresa externa perquè molts dels que feien les proves eren normalment persones que feien vigilància en processos de selecció.

  • En tot cas, ha remarcat que en cap cas es seguirà amb els serveis de l'empresa subcontractada, que creu que va cometre "incompliments flagrants" del contracte. "No assumirem el cost d'aquesta contractació", ha avisat. La licitació era, segons han apuntat des de Presidència, d'1,4 milions d'euros.
Categoria: Política