Política
Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament
Foto: Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament | Europa Press
Cas Borràs

El Parlament demana aturar cautelarment la retirada de l'escó de Borràs

Temps de lectura: 2 minuts
Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament
Foto: Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament | Europa Press

El Parlament vol esgotar tota la via judicial amb un recurs contenciós, encara que els precedents ja marquen que no prosperarà. Així ho ha decidit la Mesa de la cambra catalana, que s'ha reunit d'urgència en tant pont punt ha rebut la notificació de la Junta Electoral, que ordena la retirada de l'escó de Laura Borràs.

Per què és important? La Mesa del Parlament vol marcar perfil i no acatar i batallar davant la Junta Electoral, tot i que la majoria dels qui la conformen estan d'acord en facilitar el relleu de Borràs.

En profunditat: La vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha convocat una reunió extraordinària i en aquesta s'ha decidit presentar un recurs contenciós-administratiu davant del Tribunal Suprem. En aquest es demana la suspensió de la decisió de la Junta Electoral.

A partir d'ara: S'haurà d'alterar l'ordre del dia del ple d'aquest dijous per a introduir-hi l'acord, que previsiblement hi votarà a favor.

D'on venim? Aquest mateix moviment cautelar ja el van fer la Mesa amb el cas de Pau Juvillà i el de l'expresident Quim Torra, En ambdós casos no fa fructificaré i no es va poder aturar la retirada dels escons. 

  • L'article, utilitzat en els casos de Juvillà i Torra, diu que "són inelegibles els condemnats per sentència, encara que no sigui ferma, per delictes de rebel·lió, de terrorisme, contra l'Administració Pública o contra les Institucions de l'Estat quan la mateixa hagi establert la pena d'inhabilitació per a l'exercici del dret de sufragi passiu o la d'inhabilitació absoluta o especial o de suspensió per a lloc de treball o càrrec públic".
Categoria: Política