Política
El president parlamentari de Junts
Foto: El president parlamentari de Junts | Europa Press
Parlament

El Parlament aprova per àmplia majoria el pla per pal·liar la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
El president parlamentari de Junts
Foto: El president parlamentari de Junts | Europa Press

Unitat parlamentària a les portes de les eleccions municipals. El Parlament ha aprovat aquest dijous per àmplia majoria la proposició de llei impulsada per Junts que aplica noves mesures per pal·liar la sequera.

Per què és important? Des que la sequera s'ha agreujat, no s'havia assolit cap gran consens per fer front a l'escassetat d'aigua.

En profunditat: El text impulsat per Junts, i esmenat per PSC i ERC, ha estat aprovat per 100 vots a favor, les abstencions de Vox i tan sols els vots en contra de la CUP i Comuns. 

  • Amb aquesta proposició de llei es modifica el decret aprovat pel Govern que el Parlament va tirar endavant amb l'únic suport d'ERC. Amb la publicació del text es fixa un termini d'un mes perquè els ajuntaments sol·licitin ajuda. Aquests que excedeixin el consum d'aigua i no hagin demanat ajuda, seran sancionats.

A més: Concreta que el Govern habilitarà la dotació pressupostària per l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, la nova dessalinitzadora de Cubelles, la línia de finançament de 50 milions d’euros perquè els ens municipals millorin el rendiment de les seves xarxes de subministrament d’aigua, i també 50 milions d’euros en inversions a tot Catalunya la per millorar la xarxa de tractament, embassament i distribució d’aigua.

  • A part d'una línia de 50 milions més per “activar terciaris que ja estan construïts”.

D'on venim? El març passat el Govern va convocar una cimera de l'aigua que va ser un fracàs. No es va arribar a cap acord i les posicions de tots els partits encara es van enrocar més. 

Categoria: Política
Etiquetes: Parlament Sequera