Política
La consellera de Presidència
Foto: La consellera de Presidència | Europa Press
Generalitat

El Govern demanarà un milió d'euros d'indemnització a Cegos i repetirà les oposicions

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera de Presidència
Foto: La consellera de Presidència | Europa Press

La Generalitat demana un milió d'euros d'indemnització a Cegos pels danys causats fins ara en el caos de les oposicions. A més, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat la repetició de tots els exàmens d'oposicions a la Generalitat, arran del desgavell que es va viure el cap de setmana passat.

Al detall: El Govern indemnitzarà els opositors que es van presentar als exàmens i que van patir la mala organització que va provocar un gran caos. En aquest sentit, Vilagrà ha revelat que trencaran el contracte amb l'empresa Cegos, que va conduir els exàmens i que estudiaran sancionar-la. A més, li demanarà una indemnització d'un milió d'euros.

  • Vilagrà ha afirmat que l'empresa encarregada dels exàmens no va vigilar que no es copiés durant els exàmens i opositors van fer ús del mòbil. També es va deixar sortir al lavabo o alguns exàmens van començar abans que d'altres.

En profunditat: El Govern repetirà tots els processos per estabilitzar les plantilles de l'administració que va supervisar l'empresa subcontractada Cegos després del caos viscut dissabte.

  • Els exàmens no se subcontractaran a cap empresa, sinó que es faran amb mitjans propis de l'administració catalana els dies 1 i 8 de juliol. Malgrat que els aspirants tenen temps fins divendres per exposar les seves reclamacions, la Generalitat ja ha assumit que haurà de repetir la totalitat dels exàmens. "S'ha trencat absolutament la confiança amb l'empresa", ha dit.

D'on venim? Els aspirants van denunciar retards generalitzats, manca d'exàmens, classes atapeïdes, violacions d'anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d'algun dels processos.

Previsions: Vilagrà compareixerà divendres en comissió al Parlament per donar explicacions sobre aquest fet, precisament.

Categoria: Política