Política
Vista general del Pavelló de la Fira durant la realització dels exàmens d’oposicions del grup C de l’Ajuntament
Foto: Vista general del Pavelló de la Fira durant la realització dels exàmens d’oposicions del grup C de l’Ajuntament | Curro Palacios
Generalitat

Cegos respon a la Generalitat criticant "incompliments" en el caos de les oposicions

Temps de lectura: 3 minuts
Vista general del Pavelló de la Fira durant la realització dels exàmens d’oposicions del grup C de l’Ajuntament
Foto: Vista general del Pavelló de la Fira durant la realització dels exàmens d’oposicions del grup C de l’Ajuntament | Curro Palacios

L'empresa Cegos, encarregada de gestionar les oposicions, ha respost a les crítiques de la Generalitat acusant-la d'"incompliments" en el caos dels exàmens. Ha dit que no disposava de tota la informació "ni en temps ni en forma" per part de l'administració.

Per què és important? El caos de les oposicions està generant una gran polèmica. Els opositors van denunciar retards generalitzats, manca d'exàmens, classes atapeïdes, violacions d'anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d'algun dels processos.

Què ha dit? L'empresa subcontractada per fer els processos de selecció de les oposicions ha emès un comunicat assegurant que hi va haver un "compliment defectuós" per part de la Generalitat en alguns aspectes.

  • Cegos ha detallat que la seva responsabilitat "només suposava una part" del procés de selecció i que la gestió dels espais, la distribució dels candidats i l'elaboració el material de l'examen eren "responsabilitat exclusiva" de la Generalitat.
  • "L'èxit del conjunt depèn de la bona execució de totes les fases, la major part de les quals són responsabilitat de la Generalitat", diu el comunicat

Què respon? La Generalitat ha anunciat que reclamarà a l'empresa "com a mínim" 1 milió d'euros perque entén que ha incomplert el contracte.

En detall: L'empresa ha explicat que les seves tasques eren quatre: imprimir els exàmens i els fulls de resposta, distribuir els materials a les aules, vigilar mentre es feien les proves i corregir els exàmens. I ha afirmat que va complir "tots" els punts del contracte.

  • Sobre els espais, Cegos ha informat que en 151 de les 213 aules que la Generalitat va facilitar, no es podia garantir que la quantitat d'opositors fos com a màxim un 50% de la capacitat de l'aula.
  • Pel que fa a la vigilància, l'empresa declara que va contractar el nombre de persones "necessàries" i els va formar per a la tasca. "En cas d'haver comptat amb l'aforament previst a cada espai, no s'haurien produït la majoria de les incidències assenyalades", retreu el comunicat.
  • Sobre la distribució de candidats, Cegos explica que dos dies abans de l'examen la Generalitat va enviar "canvis sobrevinguts" d'assignació de persones a les aules. L'empresa assegura que va avisar dels "riscos" d'aquests canvis i que no va obtenir resposta.

També, ha denunciat que la companyia va avisar fins a tres vegades a la Generalitat que necessitava tots els models d'examen almenys una setmana abans de la convocatòria, però diu que l'administració "va ignorar les peticions".

En conclusió: Cegos posa de manifest la voluntat que tot tingui una "bona finalització".

D'on venim? El govern de la generalitat va anunciar ahir que indemnitzaria tots els opositors afectats, que repetiria els exàmens i que trencaria el contracte amb l'empresa Cegos.

  • Cegos diu en el comunicat que encara no ha rebut cap comunicat "oficial" de rescissió de contracte per part de la Generalitat.