Política
La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs
Foto: La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs | Europa Press/ David Zorrakino
Cas Borràs

El Suprem manté la retirada de l'escó a Laura Borràs i dona la raó a la JEC

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs
Foto: La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs | Europa Press/ David Zorrakino

El Tribunal Suprem ha denegat la suspensió cautelaríssima demanada per la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, de l'acord de la Junta Electoral Central (JEC).

Per què és important? Borràs ha estat condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 anys d'inhabilitació, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) consideri que ha fraccionat contractes per afavorir a un amic seu, Isaías Herreo, quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

Què en sabem? La sala contenciosa-administrativa del Suprem ha denegat suspendre l'acord de la JEC per la qual retirava l'acte de diputada a Borràs al Parlament de Catalunya. 

  • El passat 3 de maig, la JEC va deixar sense efecte la seva credencial com a diputada de la cambra catalana, en considerar que no hi havia causa d'inelegibilitat sobrevinguda després de la condemna pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per prevaricació.
  • El Suprem assenyala que Borràs no ofereix cap argument per justificar la urgència que requereix una suspensió cautelaríssima sense sentir, en aquest cas, la JEC.
  • A més, en la mateixa interlocutòria, la sala acorda incoar un incident cautelar ordinari, concedint a la JEC i a la fiscalia un termini comú que finalitzarà a les 15:00 hores del pròxim divendres 12 de maig perquè efectuïn al·legacions sobre la mesura cautelar.

Previsions: Respecte a un recurs plantejat contra el mateix acord pel Parlament de Catalunya, en què no es demanava la suspensió cautelaríssima sinó la cautelar ordinària, el Suprem ha donat deu dies a la JEC per a al·legacions abans de decidir sobre la mesura cautelar.

Seguirà ampliació...