Política
Pere Aragonès i Raquel Sánchez
Foto: Pere Aragonès i Raquel Sánchez | ACN
Rodalies

Dards entre el Govern i l'Estat per Rodalies: manca d'inversió o campanya electoral?

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Raquel Sánchez
Foto: Pere Aragonès i Raquel Sánchez | ACN

La polèmica amb Rodalies està servida. La Generalitat i la Moncloa no paren de tirar-se dards després de la incidència a l'R2 sud. 

Per què és important? Que el servei de Rodalies no funciona amb normalitat és un fet. L'última incidència greu que ha afectat la xarxa ferroviària és una avaria a la línia R2 Sud entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona

Què diu? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, vincula l'avaria de la línia R2 Sud a la manca d'inversions dels diferents governs espanyols, motiu pel qual reclama un cop més el traspàs de Rodalies a la Generalitat.

  • Aragonès ha visitat aquest dilluns l'estació de Gavà (Baix Llobregat), epicentre de la incidència que ha deixat fora de servei el sistema de comunicacions a la línia, juntament amb el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el director general de Conservació i Manteniment d'Adif, Ángel Contreras.
  • El president ha retret que encara no ho hagi fet la ministra de Transports, Raquel Sánchez, qui era alcaldessa del municipi abans d'assumir el càrrec del govern espanyol.

Precisament, la ministra espanyola ha respost a la polèmica i ha acusat el president català de pretendre "utilitzar" la incidència a l'R2 per fer campanya electoral. 

  • Sánchez diu que el govern espanyol "està invertint com mai" en la xarxa de Rodalies.
  • Diu que el govern català no només utilitza l'avaria per fer campanya electoral sinó que "també per no parlar del que realment li correspon i no soluciona, com el caos generat pel que fa a les oposicions", ha afirmat.
  • La titular de Transports ha assegurat que l'executiu espanyol "treballa per solucionar i per millorar la xarxa ferroviària hi hagi o no hi hagi campanyes electorals en marxa".
  • La ministra ha insistit que el govern espanyol està "centrat des del primer dia a solucionar el problema" a l'R2 Sud per poder "normalitzar el servei al més aviat possible". "Hem donat totes les explicacions, hem mobilitzat tots els recursos materials i humans per poder-ho resoldre", ha defensat.
  • La ministra de Transports ha demanat disculpes als usuaris afectats i ha "discrepat" amb Aragonès. "Partim d'una dècada de desinversions. Això no ho podem arreglar ni en quatre dies ni en quatre anys", ha subratllat.