Política
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | Europa Press
Cas Borràs

La Junta Electoral dona cinc dies al Parlament per retirar l'escó de Borràs

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | Europa Press

La Junta Electoral Central apressa el Parlament pel cas de la presidenta de Junts, Laura Borràs. L'àrbitre electoral ha donat cinc dies hàbils a la vicepresidenta de la Mesa, Alba Vergés, perquè informi sobre les mesures que ha pres per fer complir la retirada de l'escó de la presidenta suspesa de la cambra.

Per què és important? La JEC colla la cambra catalana perquè faci efectiu la retirada de l'escó de Borràs del Parlament definitivament.

Què en sabem? La Junta Electoral reclama a la Mesa del Parlament que en un marge de cinc dies informi sobre l'estat de la credencial de Borràs i avisa que incomplir la retirada de l'escó pot comportar conseqüències jurídiques.

  • En l'escrit de la setmana passada ja va argumentar que la decisió de deixar sense efecte l'acte de Borràs és "conseqüència automàtica de la pena imposada per la sentència" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D'on venim? La sala contenciosa-administrativa del Suprem ha denegat suspendre l'acord de la JEC per la qual retirava l'acte de diputada a Borràs al Parlament de Catalunya. 

  • El passat 3 de maig, la JEC va deixar sense efecte la seva credencial com a diputada de la cambra catalana, en considerar que no hi havia causa d'inelegibilitat sobrevinguda després de la condemna pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per prevaricació.
  • El Suprem ha assenyalat que Borràs no ofereix cap argument per justificar la urgència que requereix una suspensió cautelaríssima sense sentir, en aquest cas, la JEC.
  • A més, en la mateixa interlocutòria, la sala acorda incoar un incident cautelar ordinari, concedint a la JEC i a la fiscalia un termini comú que finalitzarà a les 15:00 hores del pròxim divendres 12 de maig perquè efectuïn al·legacions sobre la mesura cautelar.
Categoria: Política