Política
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
Foto: La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez | Juan Manuel Serrano Arce / Europa Press
Rodalies

Raquel Sánchez es compromet a què l'R2 Sud funcionarà el 21 de maig

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
Foto: La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez | Juan Manuel Serrano Arce / Europa Press

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que la incidència a Gavà que afecta la línia R2 Sud de Rodalies estarà resolta "com a molt tard" el diumenge 21 de maig.

Per què és important? Un incendi el passat 1 de maig a l'estació de Gavà encara genera greus afectacions a l'R2 Sud i diverses línies regionals entre Barcelona i Tarragona.

Què diu? En una entrevista aquest divendres a SER Catalunya, la titular de Transports del govern espanyol diu que "assumeix el compromís que a finals de la setmana que ve, el diumenge, restablirem el servei". 

  • Sánchez també ha assegurat que les reprovacions del Congrés i del Senat contra ella responen únicament a "l'electoralisme" d'ERC, a qui ha acusat de pactar amb el PP, el responsable "d'una dècada de desinversió" a Rodalies, per fer prosperar les mocions.
  • La ministra ha atacat als republicans i diu que estan "molt nerviosos" perquè no tenen "projecte ni programa" i perquè no saben explicar "el caos a les oposicions" de la Generalitat.

En detall: Sánchez ha afirmat que s'està fent "un esforç extraordinari des del primer dia" per resoldre l'avaria de Gavà i "avançar en la recuperació de la normalitat" de l'R2 Sud.

  • "Podria dir que la pròxima setmana, com a molt tard el 21 de maig, es podrà recuperar la normalitat", ha dit.
  • "Som conscients que s'ha generat molèsties a la gent, i el primer és demanar disculpes, i assumeixo compromís que a finals de la setmana que ve, el diumenge, restablirem el servei".
  • En aquest marc, també ha promès que a partir del dilluns següent "reforçarem el servei perquè a hores punta del dia hi hagi quatre trens a l'hora, fet que ajudarà a tenir la màxima recuperació possible".

El motiu: Sobre les causes de l'avaria a l'estació de Gavà, la ministra ha detallat que encara s'està elaborant l'informe, però "quan estigui disponible ho traslladarem a la Generalitat".

  • "Ens estem movent encara en terreny de les hipòtesis, i quan tinguem els resultats donarem la informació a la Generalitat com sempre", ha dit.
  • Tot i això, Sánchez apunta que hi ha moltes evidències que es van destruir en l'incendi posterior a la caiguda de la catenària, però "no sembla que el problema sigui el dèficit de la infraestructura", perquè hi havia hagut "manteniment".
  • Ha apuntat que malgrat que Renfe va parlar de la caiguda d'un llamp "més que un llamp és l'acumulació d'una tempesta elèctrica".