Política
Tribunals

Regidors imputats del PSC de Sant Andreu de la Barca contracten l'advocat d'Alves amb diners públics

Temps de lectura: 2 minuts

Els regidors del PSC de Sant Andreu de la Barca imputats per una querella criminal per presumptes delictes de prevaricació i desobediència han contractat amb diners públics els serveis del despatx de l'advocat de Dani Alves, Martell Abogados.

Per què és important? Si els socialistes perdessin les eleccions del pròxim 28 de maig es quedarien sense el suport financer de l'ajuntament per pagar l'assessorament i la defensa jurídica.

Al detall: Principal ha pogut saber que l'ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat va pagar 14.995 euros al despatx de l'advocat de Dani Alves, Cristóbal Martell, pels serveis de "representació i defensa" dels lletrats del despatx de Martell Débora Quintero i Pau Ferrer.

  • Davant d'un jutge només s'hi pot comparèixer com a pèrit, testimoni o imputat. Els dos primers no necessiten advocat, només els últims.
  • Així, queda palès que Enric Llorca, Ana María Alba, Montserrat Tobella, Juan Pérez, Juan Pablo Beas, Luis Oulego, Juan Alfaro i Fernándo Yécora compareixen com a imputats, en tant que presenten defensa lletrada en les diligències prèvies.

Context: El ministeri públic va admetre a tràmit la querella criminal presentada pel promotor d'obra del centre comercial del municipi al jutjat d'instrucció de Martorell, i ha iniciat la fase d'investigació, ampliant sis mesos més el procés d'instrucció per fer testificar treballadors de l’ajuntament.

  • Els polítics van declarar l'1 i 8 de febrer d'enguany en "qualitat d'investigats", i tots s'han desvinculat dels delictes que se'ls imputen.

Què en sabem? Els investigats per presumptes delictes vinculats a la corrupció (prevaricació i desobediència) són set polítics socialistes i un de Ciutadans. 

  • El dia 8 desembre 2022 es va fer el contracte amb un únic pressupost a un únic despatx d'advocats en concepte de "Contracte del servei de defensa, assessorament jurídic i representació en les Diligències prèvies 123/2022".
  • La xifra acordada es troba just al límit del que es considera contracte menor, menys de 15.000 euros, pel que la licitació del servei es pot donar sense concurs públic i gairebé sense publicitat. La secretaria de l'ajuntament va confirmar-ho al plenari i va adduir que l'adjudicació a dit és per "l'especial relació que ha d'existir entre advocat i client".

Categoria: Política