Política
Santiago Abascal
Foto: Santiago Abascal | Europa Press
Tribunals

Un regidor de Vox denuncia el seu partit per coaccions i banda criminal

Temps de lectura: 2 minuts
Santiago Abascal
Foto: Santiago Abascal | Europa Press

El regidor de Vox de l'Ajuntament de València, Vicente Montañez, ha denunciat el seu partit davant el Ministeri fiscal per finançament il·legal, falsedat documental, prevaricació, malversació, coaccions i organització criminal. Ho ha avançat eldiario.es.

Per què és important? No és la primera vegada que la formació d'ultradreta rep querelles i denúncies per malversació i finançament il·legal. La mateixa Macarena Olona, que va deixar Vox, va pràcticament confirmar els fets en una entrevista al programa de Jordi Évole.

Què diu? El text de la denúncia relata com el partit de Santiago Abascal, després de les eleccions de 2019, va intentar aglutinar les aportacions econòmiques dels grups parlamentaris i dels municipals de les diferents autonomies i ajuntaments.

Què en sabem? La denúncia assegura que el grup municipal valencià va rebre una circular de la cúpula del partit amb les instruccions per transferir els ingressos al partit. 

  • Els membres de Vox de València van assessorar-se jurídicament es va negar a seguir les directrius en considerar que eren il·legals.
  • El regidor detalla i aporta proves, també, d'una reunió en què el gerent de la formació, Juanjo Aizcorbe i el secretari general, Javier Ortega Smith, van sol·licitar als diputats i regidors que transferissin al partit la subvenció dels grups municipals o parlamentaris com ara convenis de col·laboració.

En resposta: El regidor denuncia que després de negar-se a fer les transferències, en diverses ocasions, se'l va sotmetre a "assetjament i humiliació en privat i en públic i avisat en nombroses ocasions que, de no col·laborar, el partit no comptaria amb ell en les pròximes llistes".

Per tant, la denúncia conclou que les informacions aportades són la mostra de l'entramat de malversació que la formació dur a terme.

  • Per tot, el regidor demana que s'obri una investigació per poder destapar el model de finançament de la formació.
Categoria: Política
Etiquetes: VOX Tribunals