Política
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Ricardo Rubio, Europa Press

El PP aconsegueix la majoria absoluta a la Comunitat de Madrid

Actualitzat: Dilluns, 29 de maig de 2023. 00:13
Temps de lectura: 1 minut
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Ricardo Rubio, Europa Press

El PP ha aconseguit la majoria absoluta a Madrid, tant a les eleccions autonòmiques com a les municipals. Isabel Díaz Ayuso serà la nova presidenta de la comunitat sense necessitat de pactar amb cap altre força política per formar govern. 

Per què és important?:

Fa quatre anys, el 2019, la força més votada a Madrid va ser el PSOE. Però un acord entre les formacions de dreta va portar Díaz Ayuso a la presidència de la comunitat.

A mitja legislatura, la lider del PP va dissoldre el Parlament autonòmic i va convocar eleccions anticipades. Aleshores va guanyar amb 65 dels 136 escons de l'Assemblea de Madrid. 

En detall: 

  • Amb el 83% del vot escrutat (a Madrid el recompte és més lent) Ayuso obté 70 diputats, seguida per Más Madrid amb 28, i el PSOE amb 27. 
  • Vox, liderada per Rocío Montasterio, obté 10 escons. Per la seva banda, Podem no ha aconseguit representació a l'Assemblea autonòmica.
  • També a l'Ajuntament de Madrid, amb gairebé tot el vot escrutat, el PP és la formació més votada amb 29 regidors. El segueix Más Madrid que n'obté 12 i el PSOE que se'n queda amb 11.