Política
Oriol Junqueras i Gabriel Rufián
Foto: Oriol Junqueras i Gabriel Rufián | Europa Press
Eleccions generals

ERC aposta de nou per Gabriel Rufián a les eleccions espanyoles

Actualitzat: Dilluns, 29 de maig de 2023. 13:15
Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Junqueras i Gabriel Rufián
Foto: Oriol Junqueras i Gabriel Rufián | Europa Press

ERC ja ha decidit qui serà el cap de llista pels republicans a les eleccions generals espanyoles. L'actual portaveu del Congrés, Gabriel Rufián, repetirà com a candidat. 

Per què és important? El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat l'avançament de les eleccions generals espanyoles pel pròxim diumenge 23 de juliol. Sánchez ho ha fet després dels mals resultats del PSOE als comicis locals i autonòmics. 

Què en sabem? El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que Rufián repetirà com a candidat de la formació republicana a les eleccions generals. 

  • En una roda de premsa de l'endemà dels comicis municipals, Junqueras considera que Rufián "és el millor per defensar els interessos de Catalunya". 

Context: Rufián, que es presentava com a candidat a l'alcaldia per ERC a Santa Coloma de Gramenet, ha aconseguit quedar com a segona força amb més suports. 

  • Tot i això, el republicà no ha aconseguit esgarrapar cap vot de la candidata socialista i actual alcaldessa del municipi, Núria Parlón. 
  • Parlón ha aconseguit revalidar la majoria absoluta amb 17 regidors dins del consistori i millorar els resultats de les eleccions municipals del 2019. 

Què diu? Junqueras també ha presentat Esquerra com el "millor antídot" contra PP i Vox, i el partit "més allunyat" de l'extrema dreta. En aquest sentit, ha fet una crida a aixecar una "onada democràtica, republicana i independentista" a les eleccions del 23-J.

  • El líder d'ERC també ha descartat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, avanci eleccions a Catalunya, després de la convocatòria electoral a les Corts espanyols pel 23 de juliol.

Seguirà ampliació...