Política
Carlos Carrizosa
Foto: Carlos Carrizosa | Europa Press
Ciutadans

Ciutadans vol tornar-se a presentar a Catalunya tot i la desfeta del 28-M

Actualitzat: Dijous, 1 de juny de 2023. 14:14
Temps de lectura: 2 minuts
Carlos Carrizosa
Foto: Carlos Carrizosa | Europa Press

Ciutadans té la intenció de tornar-se a presentar a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya tot i que hagi descartat presentar-se als pròxims comicis espanyols del 28-J. 

Per què és important? La direcció de Ciutadans va decidir aquest dimarts que no concorrerà a les eleccions generals convocades pel president espanyol, Pedro Sánchez, després de la celebració dels comicis municipals i autonòmics. 

Què diu? El president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha afirmat que el "centre de gravetat" de Ciutadans ha tornat a Catalunya i diu que és on hi ha els "afiliats fidels". 

  • En una entrevista a Rac 1, ha assegurat que la formació taronja es tornarà a presentar a les pròximes eleccions al Parlament i a les europees. 
  • Carrizosa diu que el partit "té diners per continuar de forma tranquil·la sense recórrer als bancs".

En detall: Sobre la decisió del seu partit de no presentar-se a les eleccions espanyoles del pròxim 28 de juliol, Carrizosa ha defensat que és una decisió "responsable". 

  • Tot i això, considera "absolutament factible" que Ciutadans torni a tenir representació al Congrés i ha citat el partit liberal alemany FDP, que va quedar fora del Bundestag, però uns anys més tard va poder-hi tornar. 
  • Segons el president de Cs al Parlament, l'avançament electoral ha agafat el partit a "mig vestir" de la refundació que van decidir els mateixos afiliats en assemblea.

En profunditat: Pel que fa als lideratges del partit, Carrizosa ha considerat que des que Inés Arrimadas es va fer càrrec del partit se li van retreure els errors del passat de l'època d'Albert Rivera, a qui va substituir.

  • Així mateix, ha afegit que els actuals lideratges del partit, Patricia Guasp i Adrián Vázquez, no són encara prou coneguts.

En xifres: A Catalunya, Ciutadans ha perdut fins a 229 regidors dels consistoris catalans i només se'n queda amb 10 en les últimes eleccions municipals. 

  • El millor resultat de la formació taronja ha estat a Santa Coloma de Gramenet on ha aconseguit mantenir 2 representants.
  • A nou municipis només ha tret un sol representant: Artés, Capellades, Lliçà de Vall, Olesa, Palau-solità i Plegamans, Premià de Mar, Santa Perpètua de Mogoda i Vilafant.