Política
El secretari general de Vox, Ignacio Garriga
Foto: El secretari general de Vox, Ignacio Garriga | EFE
Extrema dreta

Garriga nega que existeixi una crisi a Vox i acusa els mitjans d'inventar-s'ho

Temps de lectura: 2 minuts
El secretari general de Vox, Ignacio Garriga
Foto: El secretari general de Vox, Ignacio Garriga | EFE

Nega la major. El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha assegurat que la formació d'extrema dreta no està travessant cap crisi pels mals resultats de les eleccions generals i les recents renúncies d'alts càrrecs, i ha acusat els mitjans de comunicació d'inventar-s'ho tot.

Per què és important? Vox està en hores baixes, les crítiques contra la cúpula pels dolents resultats electorals està desgastant la figura de Santiago Abascal.

Què ha dit? En una entrevista a Ràdio Nacional Espanyola, ha assegurat que Vox està "en un dels seus millors moments" i que és mentida que estiguin immersos en una profunda crisi.

  • "Són grolleres manipulacions i un intent més d'enterrar Vox", ha contestat sobre si l'extrema dreta està passant per un mal moment.
  • Ha afirmat que hi ha una campanya "perfectament orquestrada" pels mitjans de comunicació amb l'objectiu de "fer mal un cop més a Vox".

En profunditat: Ha assegurat que la dimissió de l'exportaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, no ha afectat el partit i que "no ha abandonat", ja que segueix sent "un actiu crucial" pel partit. 

  • "No farem un pas enrere tot i els intents de demonització, estigmatització i arraconament cap al tauler", ha assegurat, després d'insistir que "Vox està més fort que mai": "Ens estem fent valer en governs autonòmics".

Context: La dimissió de Monteros, del corrent més lliberal entre l'extrema dreta, ha fet sortir a la superfície les tensions internes entre els diferents sectors. El corrent més franquista, del vicepresident d'Acció Política, Jorge Buxadé, és el que s'ha imposat, i això no s'ha vist amb bons ulls des de fora Madrid.

  • Tant és així que darrere d'Espinosa de los Monteros, qui l'havia de substituir, el diputat Juan Luis Steegmann, ha dit que no anirà a les Corts a recollir l'acta. Així evidenciant la mala maror a Vox.

 

Categoria: Política
Etiquetes: VOX Ignacio Garriga