Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra | EFE/Juan Carlos Hidalgo
Investidura

El bloc de la dreta espanyola es desmembra i el lideratge de Feijóo queda tocat

Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, i la secretària general, Cuca Gamarra | EFE/Juan Carlos Hidalgo

La dreta espanyola, en hores baixes. La votació de la presidència del Congrés ha desmembrat el bloc de la dreta i ha deixat tocat el lideratge d'Alberto Núñez-Feijóo. 

Per què és important? La solidesa del bloc progressista i les exigències de Vox esberla les esperances de Feijóo de ser investit com a president espanyol.

Què ha passat? Hores abans de la votació de la Mesa del Congrés, el PP va comunicar-li a Vox que no li cedirien cap cadira. Aquest moviment va provocar el desmembrament del bloc de la dreta espanyola i que l'extrema dreta es votés a ella mateixa. Així deixant als populars amb tan sols 139 vots davant dels 178 del bloc republicà.

  • Aquesta desfeta ha provocat el malestar de l'entorn del PP, que de seguida ha criticat la gestió de Feijóo i han qüestionat la seva candidatura per la investidura. Algunes veus pròximes a la direcció han posat en dubte les possibilitats que guanyi a Sánchez i s'han resignat a forçar al rei a demanar ser el primer candidat.

Tot i això: Vox ha anunciat que donaran suport a una investidura de Feijóo, si finalment és designat com a candidat pel rei espanyol. Després de partir peres al Congrés, l'extrema dreta votaria el candidat del PP, també perquè ells no presentarien a ningú i abstenir-se o votar 'no', seria facilitar la candidatura socialista.

  • En aquest sentit, han avisat als populars que "no regalaran" els seus vots i que segueixen insistint que donaran suport extern sense entrar en l'eventual executiu de dretes.

Per acabar: La direcció del PP ha assegurat que Feijóo es presentarà a la investidura, encara que no s'hagi ni acostat a la majoria necessària durant la votació de la Mesa del Congrés. Els populars creuen que encara tenen marge per barrar el pas al PSOE i bastir una fórmula parlamentària que els permeti accedir a la Moncloa. 

Categoria: Política
Etiquetes: PP VOX