Política
Pedro Sánchez i Yolanda Díaz
Foto: Pedro Sánchez i Yolanda Díaz | EFE
govern espanyol

PSOE i Sumar reediten l'acord de govern amb una reducció de la jornada laboral

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez i Yolanda Díaz
Foto: Pedro Sánchez i Yolanda Díaz | EFE

PSOE i Sumar reediten el pacte de govern. El secretari general socialista, Pedro Sánchez, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, han tancat un acord que inclou una reducció de la jornada laboral.

Per què és important? Sánchez ja té lligat el suport dels seus socis de govern i ara ja pot concentrar-se en buscar els vots de Junts, que són els únics que no té totalment assegurats.

En detall: El pacte inclou finalment una reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals sense baixada salarial i també promet la implementació "de forma immediata" d'un pla de xoc contra la desocupació juvenil. També impulsaran una nova pujada del salari mínim perquè els treballadors no perdin poder adquisitiu amb la inflació.

  • Segons han detallat des de les dues formacions en un comunicat conjunt, el pacte inclou "avenços" en altres qüestions com la reducció de les llistes d'espera en l'àmbit de salut, ampliar permisos retribuïts per maternitat o paternitat, l'impost a la banca o un augment del salari mínim interprofessional. També volen derogar la llei Mordassa o impulsar la universalitat de l'educació entre els 0 i 3 anys.

A partir d'ara: Un cop oficialitzat l'acord PSOE-Sumar només queda que els grups independentistes com ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG també anunciïn el seu suport al govern de coalició. D'aquesta manera ara sí que oficialment l'independentisme té la pilota a la teulada per decidir si fer possible un govern d'esquerres espanyol o forçar noves eleccions generals.

Categoria: Política